2021-01-30
「Another One」 <尖沙咀>-尖沙咀新開越南cafe店越南咖啡固然出名 不過越南cafe 則好像是第一次嘗試配上日系簡潔設計 感覺幾吸引,隨了必有既打卡位外,食物質素也不俗由地鐵站出口直行,不用1分鐘便到達人流暫時不算太多,我們又不介意坐bar 枱,等了5分鐘左右便可入座-⇒ 流心芝士蝦多士 🧀🍤🍞 𝙼𝚘𝚕𝚝𝚎𝚗 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 𝚊𝚗𝚍 𝙿𝚛𝚊𝚠𝚗 𝚃𝚘𝚊𝚜𝚝 $70 🌟濃厚既芝士+蝦膠+香脆多士 賣相與味道多同樣吸引🤤 值得encore, 但看到隔離枱既法包都好想一試旁邊蝦片有少許辣 幾脆口,另附牛油果醬 ⇒ 生熟牛肉粉 𝙿𝚑𝚘 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚁𝚊𝚠 𝚊𝚗𝚍 𝙲𝚘𝚘𝚔𝚎𝚍 𝙱𝚎𝚎𝚏 $84食越南菜又怎少得一碗 pho 🍜Cafe 內不只有打卡食物,pho 既湯底同牛肉口感也不俗⇒ 蒜蓉牛油雞翼 𝙶𝚊𝚛𝚕𝚒𝚌 𝙱𝚞𝚝𝚝𝚎𝚛 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝚊𝚗𝚍 𝙿𝚛𝚊𝚠𝚗 𝚃𝚘𝚊𝚜𝚝 $58香濃既蒜蓉牛油味~ 可惜顧著拍照 吃既時候已有點涼😥⇒ 𝙼𝚘𝚛𝚗𝚒𝚗𝚐 𝚅𝚒𝚎𝚝 $45別急著喝 肉桂味會慢慢滲入越南咖啡中底部有鍊奶 不會太苦澀但也不要待著太久 冰粒全融掉後又會變淡⇒
尖沙咀新開越南cafe店
越南咖啡固然出名 不過越南cafe 則好像是第一次嘗試
由地鐵站出口直行,不用1分鐘便到達
旁邊蝦片有少許辣 幾脆口,另附牛油果醬
食越南菜又怎少得一碗 pho 🍜
Cafe 內不只有打卡食物,pho 既湯底同牛肉口感也不俗
香濃既蒜蓉牛油味~ 可惜顧著拍照 吃既時候已有點涼😥
⇒ 𝙼𝚘𝚛𝚗𝚒𝚗𝚐 𝚅𝚒𝚎𝚝 $45