2023-10-31 424 瀏覽
尖沙咀厚福街一向多野食,見到H8有間新開的西餐廳,晚市有幾款套餐,所以就揀左呢間。🌟焦糖無花果水牛芝士沙律 (套餐)睇得出廚師好細心,將無花果切成細粒,混合果醬配沙律菜與水牛芝士的濃郁幼滑,令這道沙律口感更顯豐富.🌟燒豬頸肉沙律盞 係一個好特別嘅菜式,除咗擺盤好有心思,上層係泰式烤豬頸肉,中間係木瓜沙律,下面是炸蝦片,咬落有好多層口感,大大啖食落去都好滿足.🌟海鮮三層塔本身無打算叫呢個的,但食左幾道都覺得非常出色,所以最後決定再加這個appetizer 試試。先嚐牛油果醬青瓜蚧肉三文魚子的鮮味,再細味紅蝦他他海膽的海洋滋味,壓軸登場煙燻帶子燕窩青豆茸,非常有驚喜。.🌟自選串燒 – 日式牛柳串 (套餐)牛肉串燒好嫩,送酒一流.🌟香煎老虎蝦香檳忌廉汁扁意大利粉(套餐)蝦與意大利粉是最好的配搭,濃郁鮮甜又味美,而且老虎蝦甚甘香,絕對上癮.🌟梳孚厘芝士奶蓋(套餐)套餐嘅甜品可以選擇梳孚厘或奶涷,朋友揀左梳孚厘,仲叫了店員準備蠟燭同我慶祝生日。甜品充滿清新蛋香,顔值與味道兼具。.雞尾酒🌟Matcha with you呢杯cocktail 以matcha ice-cream做基底再加有vodka

🌟焦糖無花果水牛芝士沙律 (套餐)

🌟燒豬頸肉沙律盞

🌟海鮮三層塔

🌟自選串燒 – 日式牛柳串 (套餐)
牛肉串燒好嫩,送酒一流

🌟香煎老虎蝦香檳忌廉汁扁意大利粉(套餐)

🌟梳孚厘芝士奶蓋(套餐)
雞尾酒

🌟Matcha with you
呢杯cocktail 以matcha ice-cream做基底再加有vodka & bailey’s,飲落帶有甜味,我覺得特別適合配上甜品享用

🌟Martin’s Express
經典的 Espresso Martini ,相傳泡沫上放上 3 顆咖啡豆分別代表健康、財富與幸福,感覺特別適合慶祝
🔸整體評價🔸
餐廳整體感覺都係優雅舒適、充滿品味的環境,是親朋好友歡度的好地方!食物係好有心機,製作上好精緻,如果大家想搵間優雅餐廳,呢度係一個好選擇
2023-10-27
慶祝紀念