最近試咗一間位於K11嘅韓燒店,超有驚喜🤩 本身我唔係特別鍾意食韓燒,因為好少可喺香港食到好食嘅韓燒,但呢間餐廳絕對入到我嘅韓燒top 3😎 同埋佢嘅性價比幾高下,嗌2人餐都係$300幾🤪🌟 精選2人燒烤牛肉套餐 $338。 極級霜降肉 推❗️餐廳將肉捲成玫瑰花造型,打卡夠哂靚🤩 霜降肉色澤鮮紅,油脂分布均勻,食落牛味好濃😌 一啲筋都冇,點少許鹽食就最正!。 牛膈肌同樣係玫瑰花造型嘅牛膈肌,食落就較軟腍,而且好似有少少調咗味咁,同樣都好好食😋。 牛肋骨牛肋骨會有少少肥膏痴住,不過餐廳有鉸剪提供,好輕鬆就可以剪走啲肥肉,雖然食落油脂重啲,但肉質都係軟腍好食嘅,夾埋啲蔬菜一齊食就啱啱好😝。 韓式調味牛肋骨肉呢個調咗味嘅牛肋骨肉都好正🥹 牛肋骨肉醃得勁入味,口感有嚼勁得嚟又唔會韌,本身佢係一大塊肉,建議燒完剪開細細塊,方便進食🙌🏻。 菠蘿呢度嘅菠蘿切到一口size,非常貼心,而每舊都超甜超多汁,好好食!。 秘製特級牛舌呢個餐仲包咗其他肉可以嗌,我哋揀咗牛舌,佢呢度嘅牛舌大大塊,有一定厚度,食落幾爽口,而且牛味超濃郁🤤。 芝士紫菜飯卷伴生牛肉 +$18 推❗️另外,我哋仲加咗少少錢要呢個紫菜飯

🌟 精選2人燒烤牛肉套餐 $338

。 極級霜降肉 推❗️

。 牛膈肌

。 牛肋骨

。 韓式調味牛肋骨肉

。 菠蘿

。 秘製特級牛舌

。 芝士紫菜飯卷伴生牛肉 +$18 推❗️

另外,我哋仲加咗少少錢要呢個紫菜飯卷,一開頭見到係生牛肉都驚自己食唔慣,但食落又幾ok喎,生牛肉調咗味,軟腍嘅口感夾埋炸過嘅紫菜包飯一齊食出奇地夾,加上檸檬汁更加fresh,值得一試☺️

。 水果梳打

呢個套餐仲包埋嘢飲,我哋分別嗌咗柚子梳打同荔枝梳打,飲果味嘅梳打配燒肉就最啱不過,可以解油膩之餘仲好啱夏天飲!

除咗套餐之外,我哋仲嗌咗以下嘅配菜。

🌟 大蝦伴烤雜菜及蘑菇拼盤 $88

呢個拼盤嘅種類勁豐富,有翠玉瓜、三色椒、茄子同唔同嘅菇類,仲有4隻蒜蓉大蝦,肉質爽口彈牙,店家𠝹開咗一半,更容易睇到入面熟未,非常貼心!

🌟 蒜蓉牛油煮大蜆 $68

呢個大蜆本身已經熟咗,只需要輕輕放喺爐面烘返熱就食得!食落蒜蓉同酒味重啲,牛油味就唔算太出,但都唔錯,如果份量再多返少少就更好😌

🌟 韓式醬油醃生蟹 $208

最後,我哋仲嗌多咗份醬油蟹,一隻嘅價錢嚟講算抵食,蟹膏幾多下,食落鹹鮮,佢嘅醬油係偏甜少少,酒味唔算太重,啱哂我哋口味,記得加多$15要埋紫菜飯,蟹膏撈飯絕配😎