2023-09-09 30 瀏覽
【尖沙咀•牛匠石燒 】✨🐝————————————————————————收咗工同朋友一齊嚟食日式燒肉,呢間餐廳燒肉嘅方式好特別,係以石燒嘅形式去燒,成個過程都冇乜油煙,而店員都好細心咁話比我哋知點樣燒。。肉就試左澳洲M6和牛肩胛小排同薄切牛舌,兩款嘅肉質都相當嫩滑,朋友鍾意牛肩胛小排,而自己就鍾意牛舌多啲,鍾意食牛嘅就唔好錯過啦。🍯|澳洲M9和牛肩胛小排 |HKD 198油脂分布均勻,口感嫩滑,肉質鮮嫩多汁,風味濃郁。🍯 |鹽蔥薄切牛舌|HKD 118口感彈牙,配上鹽蔥,別有一番風味。🍯|生菜蒜片|蒜片放在石上燒一燒,再把蒜片和肉放在生菜上,這個配搭非常夾,亦能解肉的油膩感。🍯|芝麻牛蒡|作為前菜,味道帶酸,非常開胃。🍯|日式海鮮煎餅|HKD 78足料海鮮及醬汁,咬落去非常脆口又唔會太油膩。🍯|味素飯|味素非常充足,有櫻花蝦、紫菜等,非常美味,飽肚之選。。🍯|湯烏冬|烏冬口感彈牙,味道一流,同樣亦是飽肚之選。🍹 |牛匠彩虹水果茶|HKD 68超大杯,味道唔算太甜,非常清新,水果非常足料,加分係有新鮮菠蘿,中和返燒肉嘅油膩感。🍹 |芝士奶蓋四季春|HKD 38朋友係非常愛好飲茶,表示四
【尖沙咀•牛匠石燒 】✨🐝
————————————————————————

🍯|澳洲M9和牛肩胛小排 |HKD 198
油脂分布均勻,口感嫩滑,肉質鮮嫩多汁,風味濃郁。

🍯 |鹽蔥薄切牛舌|HKD 118
口感彈牙,配上鹽蔥,別有一番風味。

🍯|生菜蒜片|

🍯|芝麻牛蒡|
作為前菜,味道帶酸,非常開胃。

🍯|日式海鮮煎餅|HKD 78
足料海鮮及醬汁,咬落去非常脆口又唔會太油膩。

🍯|味素飯|
味素非常充足,有櫻花蝦、紫菜等,非常美味,飽肚之選。

🍯|湯烏冬|
烏冬口感彈牙,味道一流,同樣亦是飽肚之選。

🍹 |牛匠彩虹水果茶|HKD 68

🍹 |芝士奶蓋四季春|HKD 38
朋友係非常愛好飲茶,表示四季春茶味一流,再配上鹹鹹甜甜的芝士奶蓋,簡直係絕配。