2023-07-21
早幾日去咗呢間由日籍師傅大谷誠主理嘅割烹料理~而且最特別嘅系呢度嘅所有嘢都系有日本運返嚟🌝漣水都系🤣👍而且整體氣氛都好好❤️餐廳主打結合和牛同埋時令食材既割烹料理~而且餐廳而家仲有包廂房,開party就啱曬🤣👍我哋嗌咗一個文月 ($1480/位) 先付 ,入邊包括:-北海道粟米天婦羅配魚子醬+和牛時雨煮+枝豆凍湯+甘海老伴海膽-三文魚籽茶碗蒸-慢煮A5和牛後腿肉-蕃茄沙律-A5和牛壽喜燒-自家制黑糖雪糕& 蕨餅🌼另外追加:-最中餅-A5和牛刺身-藁燒牛舌昆布締漬-天然野生河鰻最中餅:首先出嘅呢碟最中餅中間系鮟鱇魚肝,入面有酸汁啫喱、茗荷同埋鮮淮山,魚肝好香~配埋最中餅好特別前菜:前菜分咗四道小菜,分別有北海道粟米天婦羅配魚子醬、和牛時雨煮、枝豆凍湯同埋甘海老伴海膽~四道入邊個人最粟米天婦羅~加入魚子醬之後口感好特別!好香~A5和牛刺身 :和牛刺身一啲都唔會腥,肉質好鮮嫩!配埋蘿蔔蓉同酸汁味道好豐富~三文魚籽茶碗蒸:其中一道個人比較鐘意嘅菜式~蒸蛋好滑!面頭有渡沢蟹肉同埋三文魚子,口感好豐富🤤慢煮A5和牛後腿肉 :呢個個人都覺得好特別!😍分兩只味道,第一隻味道系羅勒青醬,而第二款就系蛋黃醋
我哋嗌咗一個文月 ($1480/位) 先付 ,入邊包括:
-最中餅
-A5和牛刺身
-藁燒牛舌昆布締漬
-天然野生河鰻
慢煮A5和牛後腿肉 :呢個個人都覺得好特別!😍分兩只味道,第一隻味道系羅勒青醬,而第二款就系蛋黃醋,第一種味道會偏西式,第二種就偏向和式風格
藁燒牛舌昆布締漬:最特別嘅地方我覺得系用禾稈草去燒🤣聽講連啲草都系日本運返嚟🤣而且好似好少地方可以用火燒👍牛舌上枱之後仲二次煙薰, 食落帶有煙薰香味
天然野生河鰻 :呢個個人覺得都好好食!😍👍鰻魚外皮香脆,內里細嫩,而且真系同出邊嘅鰻魚味道唔同特別好味
蕃茄沙律:師傅話呢個系清口,食落去酸甜開胃,又真系幾清口喎🤣
A5和牛壽喜燒:見到幅相就知道啲和牛有幾靚仔😎師傅以關西風方式烹調,和牛入口柔嫩!配埋蛋液真系食多幾塊都唔夠喉🤤🤤🤤配菜仲有野生舞茸同赤茄子等,加上越光,正到爆!
甜品:最後甜品就有自家制黑糖雪糕同埋蕨餅~蕨餅仲系即場製作添🤣👍,配埋一杯手磨抹茶🍵嘆