2024-06-27
同朋友慶祝生日,選了尖沙咀的殿 大喜屋,呢度食物選擇夠多,質素唔錯,朋友最鍾意食呢度的榴槤和鐵板鵝肝🤤6:30pm嚟到,已經開始多人,呢度座位都算寬敞,餐廳乾淨企理,出菜同收碟都快👍🏻自助區擺放了各式各樣的冷盤,熟食,同埋飲品,形形色色,林林總總,選擇非常多,感覺非常充實😆冷盤有蝦,青口,海螺,仲有不同的生果,最吸引的就是榴槤蓉😋熟食有蒸魚,麻辣小龍蝦殿堂級的鐵板鵝肝厚多士堪稱一絕,鵝肝鮮嫩柔滑,搭配香脆的多士,口感層次豐富🤤而法式紅酒藍莓鵝肝,則清新,完成不會膩✨在烤物中,皇牌燒乳鴿王驚艷🤩鴿肉香口多汁,外皮非常惹味🤤同樣出色的還有西京燒比目魚,魚肉鮮嫩多汁,散發著淡雅西京醬香氣✨ 燒香草羊鞍,鹽燒雞軟骨串,牛舌串都惹味可口💞 燒溫室甜菠蘿非常鮮甜✨在刺身方面,叫左甜蝦、海赤蝦、赤貝,北海道帶子,北寄貝,鮮味十足✨拖羅,池魚王,肥美而入口即化😍松葉蟹腳亦不錯,海水味動,都鮮味😋另外仲叫咗三文魚花之戀,黑蒜醬燒左口魚邊壽司,蟹油蒜香火炙鮮帶子,厚燒鰻魚玉子,好好味🤩另外,鮑魚皇帝蟹黃粥,鮮美濃郁,蘊含著海鮮的鮮甜滋味😋花膠海參瑤柱翅羹濃郁醇厚,可謂"養顏美容"的佳品💗 金湯燴花膠淡淡厚
而法式紅酒藍莓鵝肝,則清新,完成不會膩✨
另外,鮑魚皇帝蟹黃粥,鮮美濃郁,蘊含著海鮮的鮮甜滋味😋花膠海參瑤柱翅羹濃郁醇厚,可謂"養顏美容"的佳品💗 金湯燴花膠淡淡厚身花膠,一啲腥味都冇,值得推介👍🏻 花雕醉鮑魚同
避風塘炒蟹都好惹味✨
最後,以Häagen-Dazs雪糕🍧作結尾,非常滿足😌
總括而言,殿大喜屋無疑從環境、服務到菜品,都體現出餐廳的用心💗
無論是慶祝特殊節日,還是與好友聚會,都是一個不錯的選擇👍🏻