2021-11-07
我同女友經常去the ONE逛街,行到有少少攰之後我地決定搵咖啡店坐下。Youniqueed Coffee同The ONE位於同一條街,我地由The ONE行左五分鐘就到達。咖啡店以黑白色貫穿整個環境,包括地板、牆身同枱。入面坐位唔多,主要有幾個高枱座位同三個吧枱座位,其中吧枱座位顏色非常搶眼🤩- Souffle Pancake with Gelato 賣相唔算太靚,但味道搭救,口感蓬鬆,充滿空氣感,蛋味香濃😋。Gelato係士多啤梨味,食落無咩雪味,質感軟硬適中,旁邊既士多啤梨都好甜。- Cool Summer Cold Summer屬於Creative Drink系列之一,賣相似Whisky on rock,另外加上菊花作點綴。味道以冰糖陳皮檸檬為主,伴隨淡淡既菊花味,加上梳打水,整體感覺非常清新😝整體而言,食物價錢幾合理,飲品有驚喜!自己去過幾間位於尖沙咀嘅咖啡店,Youniqueed Coffee係我最鍾意❤️
- Souffle Pancake with Gelato
Souffle Pancake with Gelato