2016-05-12 1654 瀏覽
放假嘆下咖啡理應係一件好悠閒既事,但係香港多數咖啡店都係大型連鎖店,人多又嘈雜,而普通樓上cafe水準確係參差不齊要搵間啱自己既咖啡店真係要花啲時間。假期到這家店最好,人流不太多,可以靜靜地坐一會,享受下假期應有的悠閒。加上有tea set,絕對抵食。火腿芝士牛角包配迷你沙律,烘熱的牛角包有牛油香味,鬆化程度也不錯。配上微溫的火腿及芝士,平實不俗。這裡的迷你沙律不是港式茶餐廳風格,以蔬菜為主,如青瓜,生菜,粟米等,清新不膩。比高包配煙三文魚及忌廉芝士呢個係我必點的tes set比高包既厚實,三文魚的大塊,忌廉芝士的香濃,仲有生菜中和返濃郁既口味。Perfect池 呢個包用既食材份量相當慷慨,令人非常滿意呢度出名咖啡,手勢一流。flatwhite 細細杯,有豬仔拉花,奶泡濃密,奶香和咖啡味融合,各不搶味。為次前吃的面包添上完美句點特別推介薑餅牛奶,兩者香味互不相讓,鍾意呢兩款口味的人確是不能錯過,冬天飲一流
要搵間啱自己既咖啡店真係要花啲時間。

火腿芝士牛角包配迷你沙律餐
比高包配煙三文魚及忌廉芝士餐
比高包配煙三文魚及忌廉芝士
呢個係我必點的tes set
呢個包用既食材份量相當慷慨,令人非常滿意
flatwhite
呢度出名咖啡,手勢一流。

火腿芝士牛角包配迷你沙律餐
比高包配煙三文魚及忌廉芝士餐