2023-05-20
呢晚同咗個好鍾意韓國嘅友人嚟到呢間佢好推介嘅韓式烤肉餐廳🤣 佢話因為呢間餐廳嘅韓式前菜係喺自助吧任夾 啱晒鍾意食泡菜 醃蘿蔔 生菜嘅朋友😮牛五花一碟排列整齊 牛五花肥瘦分別 用上秘製醬汁 甜甜地 更加帶出牛嘅鮮味🥰 每塊都係薄薄地 輕輕燒一燒就食得 肉質夠晒嫩滑 用生菜包埋就仲正🥬牛肋骨肉呢個仲有雪花添㗎 牛肋骨肉形狀不一 但都好易燒熟 燒完仲好juicy🐮 相比之下呢碟牛味重啲 我就鍾意呢碟多啲喇😋海鮮泡菜餅呢個泡菜餅煎得好金黃色 食落偏脆 唔會好軟🍳 海鮮配菜有好多種 有八爪魚 魷魚 蜆肉 蝦仁 真係好足料 味道上有少少泡菜幾惹味😉蟹籽紫菜飯團呢碟非常特別 飯團係一碗咁上 然後再附上手套 等你自己撈勻🫢 再捏成適當嘅大小 飯團好有麻油香 蟹籽同紫菜令飯團食落口有不同嘅口感🍙呢間餐廳嘅用餐時間限制90分鐘 不過都好夠時間食㗎啦 食完身上都唔會好大陣油煙味 值得一讚👍🏻
牛五花
牛肋骨肉