4天前
呢晚喺尖沙咀搵咗呢間樓上嘅日本料理,上度去有種溫馨嘅家庭式氛圍,本身落雨淋濕咗嘅我都即刻溫暖返唔少 ☺️鵝肝壽司呢個係店家嘅最新推介,鵝肝煎到啱啱好,外層微脆,入面就有油脂感 😍三文魚火炙壽司三文魚夠肥美,火炙過之後逼出魚油,特別香口🐟 加埋面頭有啲日式醬油,唔洗點豉油已經好美味。沖繩海葡萄沙律 海葡萄嘅口感幾得意,一粒粒咁,有啲似魚子醬又少少鹹味,配埋黑醋同橄欖油就更加開胃 🥗日本雞髀肉串呢個係餐廳七周年優惠產品,雞髀肉上面加咗照燒汁,味道甜甜哋🐥黑豚片蘆筍串呢串就係用上黑豚腩片包裹住蘆筍,味道帶點清新🐷 特別鍾意佢黑豚腩片有軟骨部份,更有口感。火炙燒玉子串估唔到玉子串入面都有壽司飯,玉子已經夠厚身,有埋飯就更加飽肚🥚 面頭仲有炙燒過嘅芝士🧀櫻花蝦炸豆腐呢個炸豆腐炸得好夠火候,豆腐面佈滿櫻花蝦,豆腐好滑,配埋鰹魚汁食就啱啱好 。真係勁多櫻花蝦,我好鍾意呀😝呢間日本料理真係好有人情味,不時會加茶,最後走嘅時候仲送我哋出門口,真係有賓至如歸嘅感覺🤨大家趁住餐廳7周年優惠嘅時候過嚟啦💛
鵝肝壽司
三文魚火炙壽司