2024-10-07
港🐷定時定候都要搵啲日本嘢食,今次上網搵左間唔少人都讚好嘅居酒屋嚟試下!今次上去食時間算早,唔算太多人,環境都舒服,食物款式都多,今次叫左一啲平時少食嘅嘢試下先😝1. 沖繩海葡萄沙律 ($68)之前去沖繩都試過佢地特式嘅海葡萄,一串串好似迷你嘅葡萄,咸咸地又好鮮味,配埋新鮮嘅菜同沙律汁好開胃😋主食之前食啱哂😎2. 松葉蟹肉味噌波波壽司 ($68) 店員介紹我地試呢款松葉蟹肉味噌波波壽司 ,松枼蟹肉滿滿,配合波型嘅飯團,一啖放哂入口,滿口都係蟹肉😋推薦👍🏻3. 日本雞肝串(限定) ($38) 另外當日有兩款限定嘅串燒,平時都少食內臟🙊店員推薦都叫來試下,雞肝入口即熔,配佢嘅汁加佢本身嘅甘香,都唔錯😎4. 日本雞心串(限定) ($38) 而雞心就同雞肝相反,唔洗汁,咬落爽口,一隻雞一個心,珍貴呀🤭5. 木魚絲苦瓜玉子薄餅 ($88) 網上睇呢度玉子燒得好味,所以都揀左一款玉子薄餅嚟試😌苦瓜唔苦有益,加上玉子上面木魚絲香口,呢個薄餅值得一試🤓6. 碎蔥吞拿魚腩卷 ($90) 最後叫左呢個碎蔥吞拿魚腩卷,吞拿魚腩蓉肥美可口🤤一啖一件,食到好飽呢😬
1. 沖繩海葡萄沙律 ($68)
2. 松葉蟹肉味噌波波壽司 ($68)
3. 日本雞肝串(限定) ($38)
4. 日本雞心串(限定) ($38)
5. 木魚絲苦瓜玉子薄餅 ($88)
6. 碎蔥吞拿魚腩卷 ($90)