2023-05-05
去尖沙咀行街唔知食咩好,就試下呢間泰菜 <Soi.29>,Weekend晚上6-7點去唔洗排隊,裝修泰國風,好似去左曼谷街頭小店禁!泰式生蝦 ($128):生蝦感覺都爽彈,醬汁都幾辣下,加埋生蒜一齊食,好味!不過如果唔食得辣就未必岩。燒牛肉($138):廚師推介既燒牛肉,的確係唔錯!牛肉唔un、有牛味,值得一試醉貓炒河($88):平時食泰國菜都係食萬年Pad Thai/ 濕炒河,今次就試下OpenRice個個都推既醉貓炒河。主要係豬肉碎+闊河粉+九層塔+少量青椒炒埋一齊。味道唔錯,不過不失啦!馬拉盞炒通菜($88):正正常常,不過不失,唔會太辣。飲品嗌左芒果沙冰同青檸梳打,冇伏!溫馨提示如果食泰式生蝦,記得嗌野飲!性價比:四餸 兩特飲 Total 買單~$500頭 人均 ~$250。尖沙咀旺區黎講可以接受,多人share會抵食啲。回頭指數:值得一試🐥
馬拉盞炒通菜($88):正正常常,不過不失,唔會太辣。
回頭指數:值得一試🐥