2022-10-02 391 瀏覽
今日同男朋友嚟到尖沙咀搵嘢食,突然之間好想食下西餐但又唔想淨係食牛扒嗰啲,最後就搵到依間fog bar西式餐廳,佢店舖唔係好大但裝修充斥着西方嘅風情,坐低之後轉左佢嘅Menu好多好吸引嘅食物例如Pizza,nachos等等。而佢亦都有好多唔同酒嘅選擇,但因為我同男朋友都唔係特別鍾意飲酒所以就冇叫到。首先我哋叫咗個芝士牛肉焗粟米片,原本粟米片會好膩,但佢嘅醬汁令到食落嘅時候唔會覺得好油膩,而且粟米片亦都keep得住脆度,之後我哋又叫咗烤雞芝士panini ,佢唔算好大哥而且材料十足,食嘅時候每一口都充滿着香草嘅醬汁同埋雞肉,真係好好食。最後我哋就叫咗一個特級多寶pizza,因為佢望落咩材料都有,而因為我哋已經有少少飽所以叫咗一個八吋嘅,而去嘅Pizza係薄皮嘅,所以食埋之後我哋兩個嘅份量都啱啱好