2024-01-28
📍尖沙咀玩味拉麵小店‼️· 超大隻櫻花炸蝦 — 朝日大勝 A V ラーメン🍜🍤•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_尖沙咀#pigfoodiexhk_日本菜============================上星期同@jacstomach嚟咗呢間位於尖沙嘴嘅拉麵小店~餐廳裝修玩味十足🤣今次試咗兩款期間限定拉麵,同朋友都覺得好高質🤩店員收銀、落單、煮麵一腳踢,所以都要比啲時間等候呀🙈-—————————————⭐️一斤奶貝湯配直幼拉麵 $118 (4.4/5)貝湯非常清甜,蜆嘅份量慷慨,差唔多有成20件,而且每件都好厚肉!拉麵滑捊捊😆·⭐️巨根海老湯拉麵配粗曲麵 $118 (4.7/5)呢個拉麵超澎湃!面頭放咗兩大隻櫻花蝦海老,炸得非常香脆,蝦肉厚身鮮甜~流心蛋同樣驚喜,蛋黃香軟濃味!🤩蝦湯味道濃郁無味精,食完都唔會口乾👍粗曲麵彈牙,掛湯力十足😋‼️必試😍·⭐️小鋼炮雞卷 $38 (4.5/5)雞卷外皮帶微脆,入面肉質腍身juicy!高質之作👍—————————————整體嚟講兩款麵同小食都有驚喜😆值得試下!———————————
#pigfoodiexhk_尖沙咀
#pigfoodiexhk_日本菜
============================
-—————————————
⭐️一斤奶貝湯配直幼拉麵 $118 (4.4/5)
⭐️巨根海老湯拉麵配粗曲麵 $118 (4.7/5)
⭐️小鋼炮雞卷 $38 (4.5/5)
雞卷外皮帶微脆,入面肉質腍身juicy!高質之作👍
—————————————
整體嚟講兩款麵同小食都有驚喜😆值得試下!
賣相:3.5/5
味道:4.5/5
性價比:3/5
推介度:4/5
店舖資料
名稱:朝日大勝 A V ラーメ @asahivictory_av
地址:尖沙咀漆咸圍2-4號金時商業大廈地下5號舖
前往方法:尖東站