2K
2023-07-25 23 瀏覽
🦪尖沙咀生蠔+Live Band🎸-上次約friends食呢間新開嘅live band bar但係太早走冇睇哂成場有點兒小可惜🥲 所以又再約過去 較啱晒時間weekend 8點鐘入座 可以睇晒個show🤣 呢晚係acoustic night 所以好啱我地口味😙-🦐醬油漬紅蝦 $108賣相好靚 紅蝦有四大隻 幾飽滿☺️ 配上特制嘅蛋黃同三文魚子醬油 海味同鹹香大爆發😛-🦑泰式海鮮拼盤 $188拼盤好豐富 有嚟自美國嘅Totten Inlet生蠔 新鮮爽口🦪 仲有魷魚 扇貝 青口 同蝦 配上泰式酸辣醬 好開胃-🐷燒豬頸肉 $88呢個燒豬頸肉真心好高質 外層燒到有啲焦香 但入面仲係好滑嫩 帶少少粉紅同肉汁😛 送酒配飯或者單點都好正-🍕千島海鮮薄餅 $158另外主食就㨂咗pizza 佢係千島醬做base 撘配蝦仁 鮮魷 蟹柳等海鮮 加上洋蔥同青紅椒 好多配料😗 批底係行薄皮脆脆路線 所以唔洗驚太飽食唔落🤣-🫖AWAKENING EARL GREY $128用咗無名氏Gin酒做base 而佢嘅酒亦預先用伯爵茶葉沖泡過 所以一飲就已經好有茶香味😍 另外仲配上威化餅 可以一啖茶一啖餅 好有儀式感😂 而
🦪尖沙咀生蠔+Live Band🎸
🦐醬油漬紅蝦 $108

🦑泰式海鮮拼盤 $188

🐷燒豬頸肉 $88

🍕千島海鮮薄餅 $158

🫖AWAKENING EARL GREY $128
用咗無名氏Gin酒做base 而佢嘅酒亦預先用伯爵茶葉沖泡過 所以一飲就已經好有茶香味😍 另外仲配上威化餅 可以一啖茶一啖餅 好有儀式感😂 而上菜時打開個蓋 仲會有佛手柑味嘅煙霧 又睇得又聞得 打卡一流

🍸KUMQUAT MOJITO $78
用咗鹹柑桔 加上自家製嘅薄荷味氣泡水同青檸 成杯嘅感覺都好夏天好fresh❤️

📍So Bar (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道10號加威中心地下