2006-08-16 6 瀏覽
說來有點誇張, 用奇葩來形容, 但係一間小小的店舖, 仲要坐高椅, 應該不怎吸引客人. 但這裡的情況正好相反. 午膳時間, 全部坐得滿滿的, 例必要等位. 還見幾位亞姐不斷的送外賣, 來來往往, 生意之好, 可想而知. 說回正題, 這裡的麵餐不錯, 有多種款式選擇, 其中白灼鯪魚蓉麵和雞扒麵都係我常吃的, 鯪魚蓉中有點臘腸, 我第一次吃時覺得有點怪怪的, 但又幾好味喎. 雞扒煎得幾香, 幾嫩, 好有住家feel. 但有幾種醬汁可揀.另外, 可跟湯/飲品/糖水, 仲有一款小食. 湯/糖水都十分不錯, 湯更有幾分在家飲湯的感覺. 小食方面, 最多人叫的是格仔餅, 但頗實, 奶也不夠多和甜, 不算十分好吃, 但在一個午餐中, 可偶而吃吓, 也是相當不俗的選擇!另外有兩送飯可以吃, 但不是那種即叫即"筆", 而是即叫即煮那種, 我怎樣知道, 你看上菜的速度便知啦! 但看上去, 真係幾健康, 通常是一個菜, 一個魚/肉...老闆服務很好, 以為我一個人來, 我去點食物時, 怕我原先等到的位被人坐了, 便用雜誌幫我霸位.