2024-07-06 59 瀏覽
近排返工好忙,星期五想抖下,約咗朋友去酒吧聚聚😝傾偈減減壓,呢到環勁超靚。門面好低調有少少隱世feel,呢度嘅酒同串燒都好高質,可以再戰!Empress真係好靚,成個寶盒咁😀仲識得發光,女仔一定好鍾意😊gin做底,仲有蘋果青檸,成杯都好freshGeisha StoryGin底有蘋果蜜瓜香,個色已經好靚,再配上紅酒做點綴,呢杯比empress更甜更易入口。迷你蟹王蟹肉窩夫撻蟹肉絲份量好多好多,啖啖蟹香。蒜香燒日本蠔燒生蠔十分出色,好大隻吃到食材本身有嘅鮮味,蒜蓉比例剛剛好。孜然黑豚腩黑豚肉爽口,腩位有少少脂肪食落有孜然香又爽口。雞翼釀鮑魚好驚喜,雞翼完全包住鮑魚,咬開見到原粒鮑魚。鮑魚嘅彈牙配上香脆雞皮😍落少少鹽調味已好好食白鱔起鍾意食❤️白鱔皮燒得香脆,肉厚充滿油脂香味,加上少少檸檬汁就正!海膽帆立貝帆立貝燒得剛好內裡香軟,上面嘅海膽多到燒🫨北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵以為酒吧唔識做意大利麵,呢個諗法真係好錯,麵比較幼身感覺係意大利麵,口感軟易入口,因為幼所以掛汁能力高,火炙牛海膽紫菜TACO壽司手卷啲海膽爆多好香呀😍牛肉火喉好,燒完仲係粉紅色,外層係天婦羅紫菜好香口,整個感覺都

Empress

Geisha Story

迷你蟹王蟹肉窩夫撻
蟹肉絲份量好多好多,啖啖蟹香。

蒜香燒日本蠔

孜然黑豚腩
黑豚肉爽口,腩位有少少脂肪食落有孜然香又爽口。

雞翼釀鮑魚

白鱔

海膽帆立貝
帆立貝燒得剛好內裡香軟,上面嘅海膽多到燒🫨

北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵

火炙牛海膽紫菜TACO壽司手卷
啲海膽爆多好香呀😍牛肉火喉好,燒完仲係粉紅色,外層係天婦羅紫菜好香口,整個感覺都好矝貴。

菠蘿焦糖燒

自家製紅豆布丁