2023-03-23
同朋友去海港城行街 見到餐廳門口好有氣派 而且又係新開 就諗住同朋友入去一探究竟 門口已經係一個打卡位 入到去覺得裝修好華麗好高級 正當我以為餐廳唔算好多檯 原來我坐既位置只係其中一個area 入面仲有其他areas只係我睇唔到 令我覺得好神秘🧐外面仲有一個area係好靚 可以望住海食飯 不過仲未開放 我有幸同朋友去望下 期待可以快d開放😍店員都會同唔同客人傾下計同埋介紹菜式 服務都好好☺️🌸前菜:店員建議由淡味食到濃味♡桂花荔枝汁潰荷蘭串茄🍅一口食落去酸酸甜甜 好開胃♡黑松露帶子餃好香既黑松露味 外皮煙韌唔會好厚♡陳皮香草醬焗伊比利亞豚肉豚肉肥瘦適中 配埋陳皮香草醬更加香🌸湯♡爵士湯傳統既爵士湯係一款中式既湯 而呢度既爵士湯係用龍蝦湯做湯底 配上本身既花膠、蜜瓜、螺頭等中西合璧 令到個湯更加高級🌸主菜♡鮮胡椒蟹皇焗海蝦🦐海蝦好大隻 食落啖啖肉又彈牙 加左胡椒提升左蝦既味道 我連d胡椒都食埋🌸蔬菜🥬♡珍菌紫玉椰菜包住唔同既菇菌 湯係南瓜湯 上面係京蔥絲 整得好精緻 🌸 主食♡龍蝦膏海膽炒飯配料好多 有好多海膽 有埋龍蝦膏好香口 🌸 甜品♡芝麻糊椰汁忌廉配桔仔酥🍊上黎既時候有乾冰整d煙出黎
店員都會同唔同客人傾下計同埋介紹菜式 服務都好好☺️
♡龍蝦膏海膽炒飯
配料好多 有好多海膽 有埋龍蝦膏好香口
🌸 甜品
♡芝麻糊椰汁忌廉配桔仔酥🍊
上黎既時候有乾冰整d煙出黎 芝麻糊加埋忌廉唔會好漏 桔仔酥煙煙韌韌 炸得香脆 點上花生同埋糖 好似糖不甩咁
🌸Cocktail
♡ Pink Shady🍸