2022-08-24
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️今次嚟到呢間位於尖東嘅意大利餐廳🍷聽講主廚曾經係多間米芝蓮星級餐廳任職👨🏻🍳今次就等我哋試下有幾多出色先😳❶美國棒棒雞槌 $128個人超like呢個棒棒雞槌🍗係伴酒必須嗌吧小食之一🐥雞槌炸至金黃色 食落外皮酥脆 雞肉鮮嫩🐔而且食起上嚟仲超方便 簡直係啖啖肉🧆❷安格斯牛肉串燒 $238呢個菜式相當打卡able📸用左一條長長既鐵籤串住安格斯牛肉🐮食起上嚟口感軟嫩 啖啖肉🐄同時食材仲傳嚟一陣陣嘅炭香 非常惹味🔥
❸意大利巴馬火腿薄餅 $218餅底係屬於薄脆既類型🍕鹹香嘅意大利巴馬火腿配上清新嘅火箭菜💚仲有一層厚厚嘅芝士🧀食落口感好豐富 而且鹹度適中🤭❹香煎比目魚 $218比目魚質地緻密同時又多肉🐟食落嫩滑同時又鮮甜 仲無任何嘅魚腥味🦈旁旁仲配上薯蓉、露筍、車厘茄等配菜🍅令嚟菜式睇落更加colorful🥗Btw聽講比目魚含豐富嘅蛋白質、維生素🍥連減肥人士都岩食💁🏻♀️❺提拉米蘇 $98Tiramisu食苦好creamy 入口綿滑 好似食緊蛋糕咁🎂甜度岩岩好 可可粉令味道帶微微嘅苦澀🍫但同時又令咖啡嘅芳香有所昇華☕ ❻Kowloon Passion $98(Fresh passi
今次嚟到呢間位於尖東嘅意大利餐廳🍷
食落口感好豐富 而且鹹度適中🤭
❹香煎比目魚 $218
比目魚質地緻密同時又多肉🐟
食落嫩滑同時又鮮甜 仲無任何嘅魚腥味🦈
旁旁仲配上薯蓉、露筍、車厘茄等配菜🍅
令嚟菜式睇落更加colorful🥗
Btw聽講比目魚含豐富嘅蛋白質、維生素🍥
連減肥人士都岩食💁🏻♀️
❺提拉米蘇 $98
甜度岩岩好 可可粉令味道帶微微嘅苦澀🍫
但同時又令咖啡嘅芳香有所昇華☕
❻Kowloon Passion $98
(Fresh passionfruit, homemade marshmallow syrup, lime juice, soda)
呢杯飲落幾清新🚤
加入左唔少熱情果嘅果籽 令日感upgrade🤙🏻
而且杯面仲擺左一粒焦香咗既綿花糖 睇落相當打卡able🙆🏻♀️