2021-06-10 525 瀏覽
🍣尖沙咀試新嘢🍣 推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍好掛住日本呀~ 最近瘋狂loop返旅行嘅相,同朋友傾偈想去東京上野食壽司,傾傾吓就出去尖沙咀搵食。位於金馬倫道近漆咸道南神樂lunch set 都有唔少選擇,有omakase、刺身定食、刺身丼、熟食定食、仲有自選6/8/10件壽司定食,同樣都有沙律同麵豉湯。有幾款心水食材想食,所以考慮咗自選10件壽司定食,响24款食材自由選擇,仲可以追加壽司㗎。✨自選壽司定食10貫HKD168✨ 師傅會按食客食用進度製作,亦逐一回答食材資料。🍣真鯛:肉質細緻、有咬口🍣深海池魚:鮮甜質地嫰滑🍣北寄貝:鮮甜、如果整粒北寄貝口感會更好🍣赤蝦:新鮮厚肉、面層配上金黃色烏魚子加添一份鹹香🍣帆立貝:肉質軟滑,加上柚子青檸皮感覺清新🍣赤身:醬油漬赤身、味道濃郁、肉質軟滑🍣明太子帆立貝沙律軍艦:明太子味道突出,帆立貝鮮甜🍣蟹肉蟹膏軍艦:蟹肉鮮甜,蟹膏濃厚🍣三文魚籽軍艦:滿滿嘅三文魚籽、面層柚子皮感覺好fresh🍣蔥吞拿魚腩軍艦:以脆脆紫菜包住鮮甜蔥吞拿魚腩作總結,滿足!🌀沙律:沙律菜車厘茄新鮮爽脆,而且有點凍嘅沙律好消暑🌀麵豉湯Lunch menu 都唔少選擇,店員主動解釋套餐分
🍣尖沙咀試新嘢🍣
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍

✨自選壽司定食10貫HKD168
✨ 師傅會按食客食用進度製作,亦逐一回答食材資料。
真鯛

🍣真鯛:肉質細緻、有咬口
深海池魚
🍣深海池魚:鮮甜質地嫰滑
北寄貝
🍣北寄貝:鮮甜、如果整粒北寄貝口感會更好
赤蝦
🍣赤蝦:新鮮厚肉、面層配上金黃色烏魚子加添一份鹹香
帆立貝
🍣帆立貝:肉質軟滑,加上柚子青檸皮感覺清新
赤身
🍣赤身:醬油漬赤身、味道濃郁、肉質軟滑
明太子帆立貝沙律軍艦
🍣明太子帆立貝沙律軍艦:明太子味道突出,帆立貝鮮甜
蟹肉蟹膏軍艦
🍣蟹肉蟹膏軍艦:蟹肉鮮甜,蟹膏濃厚
三文魚籽軍艦
🍣三文魚籽軍艦:滿滿嘅三文魚籽、面層柚子皮感覺好fresh
蔥吞拿魚腩軍艦

🌀沙律:沙律菜車厘茄新鮮爽脆,而且有點凍嘅沙律好消暑
🌀麵豉湯

Lunch menu 都唔少選擇,店員主動解釋套餐分別,响進食期間亦按需要加茶。整體質素CP值高,下次想試#omakase ❣️

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❤️🤍
環境 ❤️❤️❤️❤️❣️
服務 ❤️❤️❤️❤️❣️
🏠 神樂 (尖沙咀)
📍尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下B號鋪
蟹肉蟹膏軍艦