2024-08-01
估唔到尖沙咀都有日式gastrobar! 多得朋友介紹先知H Zentre呢間Room 3,裝潢超有格調,型格有品味,私隱度仲好高!呢度有好多日系cocktails 選擇,好多款都好吸引,心大心細完一輪揀咗Emperor同Geisha story都好鍾意!Emperor以木盒霸氣岀場,一打開盒就仙氣飄飄,勁ig-able ! Whiskey-based,女友覺得酒味較濃,但我就好鍾意啦!Geisha story以gin同red wine做base,加蜜瓜、蘋果等水果,果香比較突出!火炙牛肉日本溫泉蛋丼牛肉火炙後,肉味香濃,溫泉蛋生熟度恰到好處,所有材料加埋芝麻同香蔥,好香口。照燒雞腿肉雞腿燒得嫩滑,照燒汁好入味。西班牙黑豚秋葵黑豚燒至金黃焦香,豚肉嘅油香令秋葵食落更惹味。海膽帆立貝鮮甜嘅海膽配上帆立貝,無得輸嘅配搭。呢度作為gastrobar ,當然甜品都有啦!揀咗招牌日式芝士蛋糕,芝士味好濃,口感仲非常creamy,好食呀!
火炙牛肉日本溫泉蛋丼
照燒雞腿肉
雞腿燒得嫩滑,照燒汁好入味。
西班牙黑豚秋葵
黑豚燒至金黃焦香,豚肉嘅油香令秋葵食落更惹味。
海膽帆立貝
鮮甜嘅海膽配上帆立貝,無得輸嘅配搭。