2023-12-18
🫶🏻餐廳位於金馬倫道Cameron廣場內,餐廳門口白色燈牌幾靚,門口就係水吧位,有好多支酒擺出嚟同有D聖誕裝飾,門口餐牌亦已經有聖誕餐牌,好有聖誕氣氛。午餐係Full Set,Starter+Main Course+Dessert,3道菜+餐湯+飲品係齊晒,岩晒情侶Sweet~♦️Starter希臘沙律三文魚薄片+時蘿意大利軟芝士🧀️依款頭盤送白酒超夾,三文魚夠凍,配上特製醬好開胃,每一塊配上軟芝士,有幸福的味道🥄Signature Pasta意大利黑松露雜菌手打扁意粉扁意粉係依間餐廳主打,因是手造的。它是比較有咬口的那種質感,口感特吃。雜菌份量十足,配上濃烈的意大利黑松露超好味😋🍴Meatlovers' Choice香烤羊架, 普羅旺斯燉菜, 紅酒汁即烤羊架熱烘烘,色澤係帶點紅色,底部多脂肪。羊架比外面西餐廳做得更好更軟身,唔駛點咬就已經吞嚥左,配埋個濃汁同碎上既瓜菜,口感極佳!🍩Dessert特濃朱古力蛋糕我鍾意依個多d,中間個層係朱古力夾層,好濃朱古力🍫味,蛋糕軟綿綿意式奶凍奶凍好好味,入口即溶白酒—岩女士飲,微酸易入口Sauvignon Blanc, Marlborough Col
♦️Starter
希臘沙律
三文魚薄片+時蘿意大利軟芝士🧀️
🥄Signature Pasta
🍴Meatlovers' Choice
香烤羊架, 普羅旺斯燉菜, 紅酒汁
🍩Dessert
特濃朱古力蛋糕
意式奶凍
奶凍好好味,入口即溶
白酒—岩女士飲,微酸易入口
Sauvignon Blanc, Marlborough Collectables 2022, Walnut Block
下次想去坐的舒服,食物賣相又精繳既西餐,一於去Attic handmade Pasta模下酒杯底,試下手造意粉啦~推薦