餐廳主打自家製作手工意粉,結合日、意、法、本土等元素,帶出新派口味充滿驚喜味道!!餐廳面積不大,但樓底極高,環境開揚舒適,約會好地方!!🌇- 香煎廣島蠔配山葵蛋黃醬 HK$78 🦪鮮味十足廣島蠔!!香煎廣島蠔散發焦香,味道極為濃郁。配上三文魚籽及山葵蛋黃醬,充滿日式風味,鮮味無比!!- 蟹頭油蟹肉蟹膏忌廉手打扁意粉HK$178 🦀🍝手工意粉結合本土元素!!加入大量蟹肉、蟹油及蟹膏,蟹味濃郁充滿大海鮮味!!搭配日式蟹膏,濃郁甘香!!手打扁意粉充滿蛋香,口感爽彈有質感,絕對要試!!- 威尼斯鴨肉醬手打闊條意粉 HK$208 🦆🍝香港少見鴨肉醬意粉!!鴨肉醬充滿肉碎,富有鴨肉獨有的甘香。配上自家製作手工闊條意粉,蛋香十足,鴨香與蛋香融為一體!!- 特濃朱古力蛋糕 HK$58 🍫🍰超濃郁口感豐富!!蛋糕表面朱古力漿超級濃厚順滑,甜度剛好,內部蛋糕體濕潤且充滿朱古力甘香,味道層次豐富,讓人愛不釋手!!

- 香煎廣島蠔配山葵蛋黃醬 HK$78 🦪

- 特濃朱古力蛋糕 HK$58 🍫🍰
蟹頭油蟹肉蟹膏忌廉手打扁意粉
威尼斯鴨肉醬手打闊條意粉
2024-01-19 286 瀏覽
黎到尖沙咀想食手工意粉或者西餐,一定唔可以錯過attic😌呢間手工意粉好入味,嘢食都好精緻,雖然唔系好大份,不過質量好好,一人一個意粉絕對係夠飽👍🏻餐廳環境唔錯,今次我坐卡位😍平時都比較full,建議要訂位😄以下係我推介嘅意粉,大家可以試吓,全部味道都好,意粉軟硬程度又適中😀確實值得一試!我推介卡邦尼意粉,同其他餐廳好唔同,入味得來唔會好油膩,但又夠creamy !蟹肉意粉都唔錯,一家大細嚟到仲可以share食🫣

• 卡邦尼手打意粉
  • 蝦子香蒜辣椒意粉
  • 海膽醬手打意粉,海葡萄,烏魚子
2024-01-12 300 瀏覽
今次黎試下尖沙咀西式餐廳,這家餐廳出名手工意粉,入到餐廳裝飾華麗,還有大玻璃可以看到出面街景,夜晚嚟食更有氣氛,有梳化位,餐枱寬闊,餐廳職員service都好好,適合情侶或朋友聚會開始會有三款唔同嘅餐包,有軟有硬,暖暖的餐包配合牛油可以慢慢食,和今天餐湯係蕃茄湯,濃濃的蕃茄味和加了少少芝士,好濃鬱希臘沙律 前菜我們選了希臘沙律,沙律菜,蕃茄和芝士 配合橄欖油加醋好開胃三文魚薄片,時蘿意大利軟芝士三文魚薄片砌到一朵花上,配合軟芝士一齊吃,和平時食魚生感覺唔同,清香香烤雞胸大蒜蔥油扁意粉雞胸烤得很香,但一啲都唔老好嫩滑,扁意粉配埋蔥油大蒜一齊食有另一番風味,一啲都唔肥膩,扁意粉配合蔥油變了軟滑,好好味🤗意式香蒜白酒大蜆手打扁意粉白酒大蜆有很多大蜆,酒味未完全揮發,有少少酒味帶出大蜆嘅鮮味,隻隻蜆都好先甜大隻,手打扁意粉粗少少軟硬適中,果然係馳名手打扁意粉 🤩特濃朱古力蛋糕 甜品特濃朱古力蛋糕,這個是這間餐廳的signature,朱古力濃鬱,蛋糕厚實,甜度適中,正 😊伯爵茶意式奶凍奶凍軟綿綿,好QQ彈,味道係濃鬱嘅伯爵茶,甜度都係適中 😁

希臘沙律

三文魚薄片,時蘿意大利軟芝士

香烤雞胸大蒜蔥油扁意粉

意式香蒜白酒大蜆手打扁意粉

伯爵茶意式奶凍
奶凍軟綿綿,好QQ彈,味道係濃鬱嘅伯爵茶,甜度都係適中 😁

今天要介紹的餐廳位於尖沙咀,是一家主打手工意粉既餐廳。餐廳大部分既意粉都係自家製的,亦有不同類型既意粉。餐廳走輕鬆親民路線,環境同服務唔都正常,同朋友食餐便飯都可以黎呢間試一試。我地叫左兩款主菜亦用左$60轉套餐,套餐包左頭菜同甜品。前菜南瓜忌廉湯忌廉湯好香滑加埋好濃既南瓜蓉,幾好飲。三文魚薄片+時蘿意大利軟芝士三文魚份量都大,配上餐廳製既特製醬同軟芝士,係一個未試過結合的食法。香煎廣島蠔配山葵蛋黃醬廣島蠔配上山葵蛋黃醬係意外地夾,廣島蠔煎得香脆,旁邊都放上三文魚粒做伴碟。主菜意式香蒜白酒大蜆手打扁意粉 $168呢度係主打手工意粉所以叫左一個黎試下,意粉面頭係放滿哂大蜆,幾乎每隻大蜆肥美飽滿啖啖肉,而手打扁意粉煮既時間剛剛好帶有煙靭,扁意粉一上枱就已經香氣撲鼻。美國頂級牛板腱配紅酒牛燒汁 $228另一個叫左牛板腱做今餐既主菜。牛扒煎得不錯加上配菜同有伴碟,但回嫌伴菜份量有d不夠未必食得飽。甜品伯爵茶意式奶凍伯爵茶個比例恰到好處,帶有伯爵茶味但又唔會失去奶既味道,奶凍表層沾左蜜糖,奶凍食落去成個感覺好滑有彈。Attic Handmade Pasta (尖沙咀) @attic.tst尖沙咀

我地叫左兩款主菜亦用左$60轉套餐,套餐包左頭菜同甜品

前菜
南瓜忌廉湯
忌廉湯好香滑加埋好濃既南瓜蓉,幾好飲。

三文魚薄片+時蘿意大利軟芝士

主菜
意式香蒜白酒大蜆手打扁意粉 $168

美國頂級牛板腱配紅酒牛燒汁 $228

甜品
伯爵茶意式奶凍

港鐵尖沙咀站 B2 出口, 步行約4分鐘

尖沙咀新派 意大利手工意粉Attic Handmade Pasta(尖沙咀)尖沙咀金馬倫道33號The Cameron1樓101號舖装饰華麗大氣。楼底高座位舒适宽敞明亮。食物以精致细腻鲜美可口著称。//意式香蒜白酒大蜆手打扁意粉GHayi Careee Cad $168大蜆鲜味十足,份量也很足,白酒加香蒜烹制,酱汁渗出淡淡的蒜香和很creamy的口感。餐厅主打自家制手工意大利麵。因此更喜欢他们制作新鲜的麵條。入口有蛋香,麵條有嚼勁。挂汁力强,口感很好。
尖沙咀新派 意大利手工意粉
Attic Handmade Pasta(尖沙咀)

//意式香蒜白酒大蜆手打扁意粉
GHayi Careee Cad $168
見到lunch有8折優惠,仲係手工意粉,好似好正咁,就同男朋友去試下~Lunch set只要+$60就可以有埋starter同埋甜品,人均大約$200多,weekend brunch都算係正常價希臘沙律 $58食落好fresh開下胃香煎廣島蠔配山葵蛋黃醬 $78有兩粒蠔配三文魚子,加埋小小芥末醬嘅sauce,食落幾特別意式香蒜白酒大蜆手打扁意粉 $168係手工意粉,質地比較厚身、帶有小小煙韌嘅感覺,香蒜味都幾出燒八爪魚意式辣茄醬手打闊條意粉 $168個人覺得呢個都幾辣,唔食辣嘅慎選!闊條麵嘅質感比較薄身,食落彈牙,都幾好食焙茶芝士蛋糕 $68侍應介紹呢個係signature,都幾多人嗌呢個。食落焙茶味香濃,cream比較實身,唔算太heavy.伯爵茶意式奶凍 $78伯爵茶味同奶味都好濃郁,上面有玫瑰花碎作點綴,照出嚟好ig-friendly.另外都見到只要打卡就可以免費獲奶凍/紅白酒一杯,都幾正!

希臘沙律 $58
食落好fresh開下胃

香煎廣島蠔配山葵蛋黃醬 $78
有兩粒蠔配三文魚子,加埋小小芥末醬嘅sauce,食落幾特別

意式香蒜白酒大蜆手打扁意粉 $168
係手工意粉,質地比較厚身、帶有小小煙韌嘅感覺,香蒜味都幾出

燒八爪魚意式辣茄醬手打闊條意粉 $168

焙茶芝士蛋糕 $68
伯爵茶意式奶凍 $78
另外都見到只要打卡就可以免費獲奶凍/紅白酒一杯,都幾正!
2024-01-03 71 瀏覽
📍 Attic Handmade Pasta(尖沙咀)最後一日2023.12.31當然要食餐好,係尖沙咀食聖誕午餐🍝Lunch set 己經食到飽!來個Happy END 🍝🫐✨希臘沙律最時令新鮮既蔬菜配上店內自製嘅沙律醬不錯既頭盤開頭😍✨三文魚薄片、時蘿意大利軟芝士鮮甜嘅三文魚配芝士,口感豐富😍✨卡邦尼手打扁意粉卡邦尼醬汁質感好濃稠,鹹度得宜,配上手打滑嫩的意粉,每條意粉掛汁力強,有煙肉脆片同好肥嘅豬腩仔粒粒,每一口都彷彿在口腔中綻放出豐富的滋味🍝✨意大利黑松露雜菌手打扁意粉呢個黑松露簡直就係香濃到暈,手工意粉將較稠身黑松露忌廉汁,粗短又 chewv 嘅 pasta,同松露汁完美配合,菇菌嘅多汁,沾滿羅勒嘅芳香!✨藍莓檸檬忌廉芝士蛋糕配上幼滑輕盈的奶油乳酪(cream cheese)真材實料既藍莓製成將藍莓芝士提升至另一層次🫐檸檬酸味更中和芝士既膩🍋✨伯爵茶意式奶凍意式奶凍嘅口感系超級柔軟、滑嫩嘅,幾乎可以融化喺嘴裡。非常治療,卻唔會過於甜膩,令人想一啖接一啖嘅品嘗。每一啖都充滿了奶香味,令人感到非常舒適,佢嘅細膩口感讓食客們都能喺餐後嘅到最大嘅滿足。味道非常純正,冇任何雜味,只有濃

📍 Attic Handmade Pasta(尖沙咀)
最後一日2023.12.31
當然要食餐好,係尖沙咀食聖誕午餐🍝
Lunch set 己經食到飽!
來個Happy END 🍝🫐

✨希臘沙律
最時令新鮮既蔬菜配上店內自製嘅沙律醬
不錯既頭盤開頭😍

✨三文魚薄片、時蘿意大利軟芝士
鮮甜嘅三文魚配芝士,口感豐富😍

✨卡邦尼手打扁意粉

✨意大利黑松露雜菌手打扁意粉

✨藍莓檸檬忌廉芝士蛋糕
配上幼滑輕盈的奶油乳酪(cream cheese)
真材實料既藍莓製成
將藍莓芝士提升至另一層次🫐
檸檬酸味更中和芝士既膩🍋

✨伯爵茶意式奶凍
意式奶凍嘅口感系超級柔軟、滑嫩嘅,幾乎可以融化喺嘴裡。非常治療,卻唔會過於甜膩,令人想一啖接一啖嘅品嘗。每一啖都充滿了奶香味,令人感到非常舒適,佢嘅細膩口感讓食客們都能喺餐後嘅到最大嘅滿足。味道非常純正,冇任何雜味,只有濃鬱嘅伯爵茶味,不得了😘

2023-12-28 114 瀏覽
超級失望嘅一餐。入到去坐窗邊四人位,轉個頭侍應就埋黎話要分台比另外兩個客,心諗聖誕乜唔係一早book好枱預備好㗎咩?仲一早whatsapp話分左兩轉六點同八點比埋deposit,無啦啦分咩枱呢?分完枱勁窄所以跟住就要求調位。調完枱坐低侍應無主動比箱仔比我哋放袋同外套,扣分。跟住俾左啲完全無溫度嘅麵包,牛油少得可憐,食都唔想食。冷盤有青口,蝦同翡翠螺,10分普通酒店自助餐質素。不過呢啲係送嘅唔洗錢,我算。未落單就有個疑似炒散待應送個他他同鵝肝過黎,雖然我想叫呢兩樣啫但係未落單喎,同佢講完佢轉過黎又遞多次過黎,都話未落單囉,粗左。另外有個著西裝嘅哥哥應該係經理,全程無主動過黎幫手落柯打,我咁大聲講完你都零反應,炒散哥同佢又好似零溝通咁,咁嘅服務抵唔抵讚?正式開始頭盤嗌左個紅蝦他他同鵝肝,紅蝦他他個汁勁重梅味完全食唔到蝦味,喺咪啲野唔新鮮先咁整?鵝肝完全冇溫度唔脆面只係僅僅熟,啤梨食得出係現成。跟住嗌左兩個松露蘑菇湯,味道ok都算濃但係又係唔夠熱。意粉就嗌左松露意粉同蝦汁意粉,味道唔錯,意粉都煮得岩岩好,係略嫌蝦汁太多太濃,不過整體黎講意粉係好食。主菜要左和牛朳同牛脥肉。和牛扒要三成煎唔錯,
超級失望嘅一餐。

調完枱坐低侍應無主動比箱仔比我哋放袋同外套,扣分。

跟住嗌左兩個松露蘑菇湯,味道ok都算濃但係又係唔夠熱。

主菜要左和牛朳同牛脥肉。

和牛扒要三成煎唔錯,小燶邊,好食。肉汁不過不失,個配菜好差,個焗千層薯完全唔脆,好似溝左好多粉咁,無薯味同出奇地煙韌,紅蘿蔔係白烚食都唔想食,蘆筍雖然都係烚但本身夠嫩可以放入口。雖然配菜好差,又係成碟野都唔夠熱但個扒唔錯所以整體都算ok合格。

牛脥肉本身以為佢會燜到好腍,但食落係有咬口不過未至於痴牙難咬嗰種,本身都可以比佢合格,但個醬汁連佢最後翻身嘅機會都扼殺埋,佢個汁食落係用現成嘅肉醬意粉醬,可能加左啲herps整成,成件事勁濃勁唔夾,最慘係唔夠熱,試幻想將唔熱又濃嘅肉醬意粉醬放入口係咩滋味

最後叫兩個tiramisu,有驚奇!個cream甜得濟,重點係佢放無浸過咖啡嘅嘉頓手指餅!個手指餅吸收左水份後咬落係漿口!呢個新配方係邊位高手諗出黎?真係佩服。

要讚係佢收錢好有效率,未上甜品先收錢,出門口西裝哥喺門口可能為左保持專業形象選擇舉手示意出口而唔幫手開門,呢啲服務邊度搵?

整體而言,服務差,樓面好似零溝通,茶記feel唔專業。食物本身質素感覺係ok但烹調手法唔掂,懷疑大廚或二廚今日放假搵替同like 數,兩位埋單千七蚊人均八百幾(和牛另加百幾)比啲咁嘅服務同食物質素,值唔值請自行斟酌,反正我覺得唔值。

2023-12-24 91 瀏覽
◐超出色手工意粉|慶祝之選準備聖誕節慶祝可以好好考慮呢間,手工意粉最推薦,今次週年慶祝係週末🍾,午市有前菜甜品組合比較豐盛。甜品仲可以附加字句,收到時候好sweet🥰𓇟 前菜麵包形狀好特別,口感較硬。餐湯係南瓜湯,好綿密。三文魚沙律開胃𓇟 卡邦尼手打扁意粉芝士味濃郁,手打意粉好煙靭,食完唔會膩,好香蛋黃味。𓇟燒八爪魚意式辣茄醬手打闊意粉並唔係普通蕃茄意粉,帶微辣刺激味蕾,八爪魚燒得好軟腍,啖啖肉好入味,10分推薦。𓇟 伯爵茶奶凍加左Happy anniversary 寫得好靚,奶凍好smooth,帶微微伯爵茶味,奶味香濃🥰
◐超出色手工意粉|慶祝之選

𓇟 前菜
麵包形狀好特別,口感較硬。
餐湯係南瓜湯,好綿密。
三文魚沙律開胃

𓇟 卡邦尼手打扁意粉
芝士味濃郁,手打意粉好煙靭,食完唔會膩,好香蛋黃味。

𓇟燒八爪魚意式辣茄醬手打闊意粉

𓇟 伯爵茶奶凍
2023-12-23 95 瀏覽
有無鐘意食意粉嘅朋友?最近發現水果味嘅寬管粉嚟自阿布素(Rustichella d’Abruzzo)品牌產於意大利🇮🇹口味眾多餐廳推出咗阿布素水果寬管粉套餐即刻帶屋企人去食✨𝑺𝒆𝒕 𝑫𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓 $𝟑𝟖𝟖/𝒑𝒆𝒓 ✨დ 法國白露荀、溏心蛋、海膽沙巴翁法國白露荀纖咬落去有嚼勁又清爽,帶有微微嘅甜味同淡淡嘅荀香。溏心蛋溏心外層蛋白煮熟,內裡蛋黃仲係流動嘅狀態,帶來濃郁嘅蛋香同濕潤嘅口感。沙巴翁係以蛋黃、白葡萄酒及牛油製成嘅法式甜點醬,加入咗海膽則令其口感更加獨特,配埋香露荀、溏心蛋一齊食好正!დ 是日餐湯當日係蕃薯忌廉湯,口感濃郁滑順!用左蕃薯打成蓉煮完,絕無湯渣,亦好香甜。湯內仲配有脆脆麵包粒,增添口感。დ 威尼斯鴨肉醬菠蘿味意大利寬管粉口感豐富多層次!菠蘿味寬管粉帶有淡淡嘅菠蘿酸甜香氣,既彈牙又有嚼勁。寬管粉掛醬力極高,沾滿威尼斯鴨肉醬嘅鹹香味,同菠蘿味可為絕配!დ 意式白酒大蜆香檸檬味意大利寬管粉大蜆砌到猶如一朵花好靚!香檸檬味寬管粉帶有陣陣清新嘅檸檬🍋香氣,寬管粉都係好有嚼勁,檸檬味更能帶出白酒大蜆嘅鮮甜味,而且大蜆完全無沙,肉質嫩滑。
有無鐘意食意粉嘅朋友?
最近發現水果味嘅寬管粉
產於意大利🇮🇹口味眾多
餐廳推出咗阿布素水果寬管粉套餐
即刻帶屋企人去食

✨𝑺𝒆𝒕 𝑫𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓 $𝟑𝟖𝟖/𝒑𝒆𝒓 ✨

დ 法國白露荀、溏心蛋、海膽沙巴翁

დ 是日餐湯

დ 威尼斯鴨肉醬菠蘿味意大利寬管粉

დ 意式白酒大蜆香檸檬味意大利寬管粉
2023-12-23
⭐️ Attic Handmade Pasta (尖沙咀) ⭐️ 小妹同好姊妹去尖沙咀搵食,好姊妹生日,小妹搵咗依間餐廳,呢間餐廳樓底好高,好舒服,好適合慶祝生日!成個氣氛感覺都好好,而且食食物都好唔錯,好想推介俾大家!⭐️ 套餐($388)⭐️⭐️是日餐湯配餐包⭐️熱辣辣嘅餐包好快上枱,一個鬆軟,另一個就外脆內軟,加埋牛油非常好味!而餐湯係南瓜湯,佢嘅味道濃郁,並且有南瓜嘅天然甜味,口感柔軟順滑Creamy,而湯入邊有香脆嘅麵包粒,令整體嘅口感更加豐富。🫶🏻⭐️法國白露荀,溏心蛋,海膽沙巴翁 ⭐️法國白露荀小妹好少見!佢嘅味道清新,有少少甜,口感比起平時嘅蘆筍柔軟。糖心蛋配上廚師特製的果汁水晶一齊吃,兩者互相融合,係非常精緻嘅前菜😙⭐️ 威尼斯鴨肉醬菠蘿味意大利寬管粉⭐️小妹同好朋友都好鍾意依個,少少鹹嘅鴨肉絲加埋有微微酸酸嘅菠蘿味寛管粉味道好夾,小妹覺得非常惹味🥰⭐️ 意式白酒大蜆香檸檬味意大利寬管粉 ⭐️真係要讚吓啲蜆肉,非常大粒,粒粒都好新鮮,好鮮甜!加埋檸檬味寬管粉微酸同白酒,令成件事更加昇華!😚🕋環境指數:9/10好舒服,有空間感。😋美味指數:9/10味道唔錯,好食!👩🏻‍🌾服務指數:8/10職員

⭐️ 套餐($388)⭐️

⭐️是日餐湯配餐包⭐️

⭐️法國白露荀,溏心蛋,海膽沙巴翁 ⭐️

⭐️ 威尼斯鴨肉醬菠蘿味意大利寬管粉⭐️

⭐️ 意式白酒大蜆香檸檬味意大利寬管粉 ⭐️
,令成件事更加昇華!😚

🕋環境指數:9/10
好舒服,有空間感。

😋美味指數:9/10
味道唔錯,好食!

👩🏻‍🌾服務指數:8/10
職員服務唔錯👍🏻

🤑抵食指數:8/10
價錢合理,一般西餐廳嘅水平🫶🏻

🙋🏻‍♀️推介指數:9/10
大家去開果頭,多一個選擇俾大家參考😆

📍地址:
尖沙咀金馬倫道33號The Cameron1樓101號舖
🫶🏻餐廳位於金馬倫道Cameron廣場內,餐廳門口白色燈牌幾靚,門口就係水吧位,有好多支酒擺出嚟同有D聖誕裝飾,門口餐牌亦已經有聖誕餐牌,好有聖誕氣氛。午餐係Full Set,Starter+Main Course+Dessert,3道菜+餐湯+飲品係齊晒,岩晒情侶Sweet~♦️Starter希臘沙律三文魚薄片+時蘿意大利軟芝士🧀️依款頭盤送白酒超夾,三文魚夠凍,配上特製醬好開胃,每一塊配上軟芝士,有幸福的味道🥄Signature Pasta意大利黑松露雜菌手打扁意粉扁意粉係依間餐廳主打,因是手造的。它是比較有咬口的那種質感,口感特吃。雜菌份量十足,配上濃烈的意大利黑松露超好味😋🍴Meatlovers' Choice香烤羊架, 普羅旺斯燉菜, 紅酒汁即烤羊架熱烘烘,色澤係帶點紅色,底部多脂肪。羊架比外面西餐廳做得更好更軟身,唔駛點咬就已經吞嚥左,配埋個濃汁同碎上既瓜菜,口感極佳!🍩Dessert特濃朱古力蛋糕我鍾意依個多d,中間個層係朱古力夾層,好濃朱古力🍫味,蛋糕軟綿綿意式奶凍奶凍好好味,入口即溶白酒—岩女士飲,微酸易入口Sauvignon Blanc, Marlborough Col

♦️Starter
希臘沙律
三文魚薄片+時蘿意大利軟芝士🧀️

🥄Signature Pasta

🍴Meatlovers' Choice
香烤羊架, 普羅旺斯燉菜, 紅酒汁

🍩Dessert

意式奶凍
奶凍好好味,入口即溶

白酒—岩女士飲,微酸易入口
Sauvignon Blanc, Marlborough Collectables 2022, Walnut Block

下次想去坐的舒服,食物賣相又精繳既西餐,一於去Attic handmade Pasta模下酒杯底,試下手造意粉啦~推薦
  • 是日餐湯
2023-12-18 75 瀏覽
今日同好閨蜜👭一齊去睇戲/影燈飾 行過見到呢間餐廳好似好唔錯咁於是決定去試下😜先講下食物🥘👇🏻蟹肉手打扁意粉新鮮的蟹肉質地鮮嫩,並且有著濃郁的海鮮味道。當蟹肉與扁意粉結合在一起時,蟹肉的鮮甜味道融入到扁意粉中,形成了一種獨特的風味。每一口都能感受到蟹肉的鮮美,讓人回味無窮😋黑松露雜菌手打扁意粉黑松露是一種稀有且珍貴的食材,具有獨特的香氣和風味。它的香氣濃郁而迷人,能夠為整道菜帶來豐富的層次感😙而且扁意粉能夠充分吸收黑松露的香氣,使每一口都充滿了黑松露的風味三文魚薄片有著柔軟的口感,幾乎可以在舌尖上融化。這樣的質地使得人們可以輕鬆品嚐到三文魚的鮮美,同時也能感受到其豐富的油脂和鮮甜的味道。香煎廣島蠔每一口都能夠品嚐到蠔肉的豐富滋味。蠔肉的質地豐滿,帶有微妙的鮮甜味道,同時又有著獨特的海鮮風味😍肉質夠嫩😋餐包加上牛油🧈口感好鬆脆餐湯(龍蝦蕃茄忌廉湯)是一道豐富而美味的湯品。它結合了鮮美的龍蝦、新鮮的蕃茄和濃郁的忌廉,味道鮮美且口感豐富伯爵茶奶凍帶來了淡雅的茶香和柑橘香氣,與奶凍的濃郁奶香相融合,口感順滑藍莓檸檬忌廉芝士蛋糕豐潤的質地和濃郁的口感。忌廉芝士的滑順和奶香與藍莓和檸檬的風味相互融
先講下食物🥘👇🏻

加上牛油🧈口感好鬆脆
餐包

餐湯(龍蝦蕃茄忌廉湯)
龍蝦忌廉蕃茄湯

伯爵茶奶凍

藍莓檸檬忌廉芝士蛋糕
豐潤的質地和濃郁的口感。忌廉芝士的滑順和奶香與藍莓和檸檬的風味相互融合,形成了美味的口感組合😆
伯爵茶奶凍/藍莓檸檬芝士忌廉蛋糕

餐飲跟
熱咖啡 杯子花花造型,好特別
凍檸茶 口感清爽

熱咖啡/凍檸茶
  • 餐湯
  • 伯爵茶意式奶凍
2023-12-12 78 瀏覽
去到一間氣麗非凡,非常雍容華貴嘅西餐廳,品嚐一餐好高質素嘅套餐!店內佈置打卡位置非常多!用咗玫瑰紅色做餐廳顏色主調,配上透光度十足嘅大型玻璃,柔和光線顯得格外清新!餐廳裝修主打行歐陸式清新風格!餐廳必叫西班牙紅蝦SET:清新西班牙紅蝦他他、茴香慕絲:獨特醬汁配上茴香幼滑質感,好鮮嫩彈滑、加上西班牙紅蝦嘅鮮感,啖啖香濃、紅蝦肉晶瑩剔透!鮮美無比!火灸西班牙紅蝦、法國茴香忌廉汁:紅蝦配上火灸感覺更加香,肉質除咗鮮嫩鮮甜!茴香忌廉汁亦都依附住喺西班牙紅蝦肉上!味道好食到令人難忘!配上法式麵包,意大利泡沫南瓜湯整體泡沫南瓜湯,非常鮮香,口感淡淡綿滑,配上香草,味道更是出眾!湯份量亦都非常大!感覺高性價比!西班牙紅蝦扁意大利粉:扁意大利粉,利用手打操作、令意大利粉麵質更加彈牙!配上香濃蕃茄醬令胃口更加飽滿!紅蝦肉配上扁意大利粉一口,口感非常吸引!甜品為意式伯爵奶凍,伯爵嘅香口,配上桂花蜜,味道香甜,甜度適中!配上奶凍口感、質感彈滑、香味撲鼻!配上藍莓粒味道更加吸引層次飽滿!-follow 社交平台 ,即可以送甜品或紅白酒-下午茶$288鄰住買優惠-lunch有八折優惠-dinner訂座每位送兩隻

餐廳必叫西班牙紅蝦SET:

火灸西班牙紅蝦、法國茴香忌廉汁:

配上法式麵包,意大利泡沫南瓜湯

西班牙紅蝦扁意大利粉:

-follow 社交平台 ,即可以送甜品或紅白酒
-下午茶$288鄰住買優惠

尖沙咀金馬倫道33號the comeron1樓
101號舖
  • 伯爵茶奶凍
2023-12-12 87 瀏覽
這家餐廳給人一種舒適且時尚的氛圍。他們的手工意粉以及多樣化的菜單選擇讓我留下了深刻的印象希臘沙律:非常清爽的開胃菜。這道沙律使用新鮮的蔬菜和香草,搭配著橄欖油和檸檬汁的醬汁,讓整個沙律口感豐富而又開胃。香煎廣島蠔配山葵蛋黃醬:新鮮的廣島蠔經過香煎,外酥內嫩。配上濃郁的山葵蛋黃醬,增添了一種獨特的風味。這道菜絕對是海鮮愛好者的首選。卡邦尼手打扁意粉🍝意粉煮得剛好有嚼勁,搭配著濃郁的卡邦尼醬汁和帕馬森芝士,味道鮮美。每一口都充滿了濃郁的奶香和芝士的風味,絕對是一道讓人回味無窮的美食。蟹頭油蟹肉蟹膏忌廉手打扁意粉🍝搭配蟹頭油、蟹肉和蟹膏忌廉,味道濃郁而又滑順。這道菜展現了海鮮的鮮美和手工意粉的精湛技術,絕對是一道令人難以忘懷的美食體驗。藍莓檸檬忌廉芝士蛋糕🍰蛋糕口感綿密細膩,藍莓和檸檬的酸甜風味與香濃的忌廉芝士完美結合。這是一道讓人在品味中感受到平衡與美味的絕佳甜點。伯爵茶意式奶凍🍮這道意式奶凍以伯爵茶為基底,口感綿滑順口。伯爵茶的香氣和奶凍的柔軟口感完美搭配,讓人在享用的同時感受到了奢華和細膩的味道。此外,餐廳的服務也非常出色,staff友善且專業。整體而言,Attic Handmade

希臘沙律:

香煎廣島蠔配山葵蛋黃醬:

卡邦尼手打扁意粉🍝

蟹頭油蟹肉蟹膏忌廉手打扁意粉🍝

藍莓檸檬忌廉芝士蛋糕🍰

伯爵茶意式奶凍🍮

此外,餐廳的服務也非常出色,staff友善且專業。整體而言,Attic Handmade Pasta係值得一試的餐廳,無論是愛好意粉還是尋找新鮮美味的人都能在這裡找到滿足。我強烈推薦這家餐廳,希望您也能享受到他們美味的手工意粉和精緻的料理。
2023-12-02