2023-01-02 1378 瀏覽
聖誕假期後🎄第一個工作日,全日無停過😵‍💫 靠三文治+咖啡由朝早支持到放工😮‍💨做完嘢嗰一刻即feel到勁肚餓🤤 決定近近哋喺客戶新港中心寫字樓附近搵嘢食☝🏻返到屋企先食,真係頂唔住😼聖誕節日食得太豐富😬 想食清淡D!行到亞士厘道見有間日本壽司店🍣「逸壽司」啱啱開晚市🥢見未有其他食客,可以自己靜靜哋食晚飯☺️ 冇諗咁多,就行咗入去!因為啱啱開門,見壽司師傅都喺度準備,服務員(妹妹)見我一坐低即刻送上熱茶🍵仲好有禮貌😊初時以為只係供應壽司刺身,原來仲有Omakase廚師發辦🤩不過自己一個人,我諗住快啲食完返屋企休息!睇完餐牌,就決定揀12件自選壽司set🤨1️⃣ 吞拿魚腩2️⃣ 吞拿魚3️⃣ 油甘魚4️⃣ 深海池魚5️⃣ 真鯛6️⃣ 魴紼7️⃣ 火炙左口魚邊😍8️⃣ 三文魚腩9️⃣ 帶子🔟 池魚1️⃣1️⃣ 赤蝦1️⃣2️⃣ 甜蝦因為我係第一位食客,師傅好快已經準備好👍🏻 一嚟到見到質素好得喎😍 師傅即時好細心介紹每一款💯 真係冇諗過😊 因為呢間小店裝修好平實!邊食已經諗一定要再嚟encore🤪 真心覺得性價比🉐食到中段,陸陸續續有食客入嚟!見坐喺我隔離嗰啤情侶揀Omakase,偷偷忙吓😜 見到又好吸引😍忍唔住whatsapp好朋友約農曆新

初時以為只係供應壽司刺身,原來仲有Omakase廚師發辦🤩
不過自己一個人,我諗住快啲食完返屋企休息!
睇完餐牌,就決定揀12件自選壽司set🤨
9️⃣ 帶子
🔟 池魚
1️⃣1️⃣ 赤蝦
1️⃣2️⃣ 甜蝦

因為我係第一位食客,師傅好快已經準備好👍🏻
邊食已經諗一定要再嚟encore🤪 真心覺得性價比🉐

忍唔住whatsapp好朋友約農曆新年後食開年飯!

等我準備飲埋杯茶去埋單,有兩位女士嚟到問有冇位,服務員話一陣有兩個Booking暫時未能安排,但師傅即時問服務員booking時間,了解之後同服務員講時間上可以安排到兩位入座!心諗呢間小店竟然咁用心👍🏻👍🏻 講真,就算疫情關係市道唔好,都未必間間餐廳會咁做🤩

埋單嘅時候,忍唔住問另一位服務員(姐姐) 呢度開咗幾耐,原來上年7月開業嘅,心諗呢度雖然冇好靚嘅裝修,但食物質素同服務🉐 所以食過嘅人都會再encore😉

📍逸 壽司 (尖沙咀)
📍尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地下A2A及A2B號舖
2022-12-28