2023-12-15 37 瀏覽
之前聽過朋友仔講天文臺道有間居酒屋幾好食,今晚同另一個朋友去試吓先,入到去裝修十足,日本居酒屋感覺非常之唔錯!推介佢哋嘅梅酒,入面有原粒梅子啲酒好甜好好飲✨入去坐低職員好熱情斟茶俾我哋,佢哋仲會介紹今晚有咩新鮮海鮮。北寄貝唔錯😋一於試吓先,都幾大隻師傅預先幫我哋切開,好鮮甜。仲食咗時令秋刀魚,師傅切得好靚,仲加咗啲食用花,成個感覺提升。而家係食秋刀魚嘅季節點少少酸汁已經好好味。鱈魚白子第一次食,朋友仔話好大件好正,口感棉密香濃鮮味!松葉蟹肉釜飯價錢唔貴,超好食。一打開木蓋見到好多蟹肉、蔥花,一睇就知價錢合理!飯好香吸收晒蟹肉精華,已經唔需要任何調味已經超好食!月見免治雞肉棒好大件配埋呢隻靚蛋😋成件食晒!牛舌都唔錯,最緊要厚,又唔會韌✨