2023-09-15
食西班牙菜,除左 Paella 之外,最鐘意就係食 Tapas原來係尖沙咀山林道就有一間上樓餐廳既 Tapas 非常了得一出口就係色彩繽紛既霓虹波波燈,打卡一流店內以小酒館設計為主,用上大量高身坐位,感覺輕鬆舒適餐廳既 Tapas 有冷熱選擇,而且選擇眾多,食 Tapas 都可以食到飽另外仲提供西式主食、Paella、小食及甜品,種類豐富食物方面 :薄切慢煮八爪魚 : 慢煮八爪魚軟滑鮮美,爽口彈牙,配上香草、蕃茄蓉、橄欖油同埋大量明太子醬,酸甜開胃,味道豐富有層次薄切炙燒吞拿魚腩 : 吞拿魚腩外層炙燒過充滿魚油香味,中間肉質粉嫩,表面再加上芝麻碎同辣椒碎,非常惹味既 tapas檸汁白酒煮蜆 : 蜆肉夠大隻,肉質飽滿鮮甜,加入洋蔥粒及酸菜用白酒煮熟,再蘸上少少檸檬汁提升鮮味西班牙薯仔蛋餅 : 蛋餅質地結實,表面加上沙律醬、香草、辣椒粉,額外再加左明太子作餡料,切開蛋餅係滿滿既流心蛋漿及薯粒,口感一流,最鐘意叫既 tapas 之一西班牙慢烤乳豬蕃茄鍋飯 : 慢烤乳豬烤得外皮香脆,內裡肉質非常軟滑,香氣誘人,蕃茄飯酸酸甜甜夠曬開胃Virgin Sangria : 無酒精版既 Sangria
原來係尖沙咀山林道就有一間上樓餐廳既 Tapas 非常了得
一出口就係色彩繽紛既霓虹波波燈,打卡一流
店內以小酒館設計為主,用上大量高身坐位,感覺輕鬆舒適
另外仲提供西式主食、Paella、小食及甜品,種類豐富 食物方面 :
薄切慢煮八爪魚 : 慢煮八爪魚軟滑鮮美,爽口彈牙,配上香草、蕃茄蓉、橄欖油同埋大量明太子醬,酸甜開胃,味道豐富有層次 薄切炙燒吞拿魚腩 : 吞拿魚腩外層炙燒過充滿魚油香味,中間肉質粉嫩,表面再加上芝麻碎同辣椒碎,非常惹味既 tapas 檸汁白酒煮蜆 : 蜆肉夠大隻,肉質飽滿鮮甜,加入洋蔥粒及酸菜用白酒煮熟,再蘸上少少檸檬汁提升鮮味 西班牙薯仔蛋餅 : 蛋餅質地結實,表面加上沙律醬、香草、辣椒粉,額外再加左明太子作餡料,切開蛋餅係滿滿既流心蛋漿及薯粒,口感一流,最鐘意叫既 tapas 之一
西班牙慢烤乳豬蕃茄鍋飯 : 慢烤乳豬烤得外皮香脆,內裡肉質非常軟滑,香氣誘人,蕃茄飯酸酸甜甜夠曬開胃 Virgin Sangria : 無酒精版既 Sangria 同樣加入多款水果及甜甜既士多啤梨味,唔飲得酒又摸下酒杯底就岩曬 Rosé Sangria : 用白酒為調,加入多款水果,酒精味道不濃,味道比較清爽易入口