2021-08-10
海防道熟食中心重開左好一段時間,新裝修之後地方大左、整齊左同比以前乾淨左好多。.熟食中心入面有好多唔同既港式小店,當中少不了大量港式風味餐點吸引大家去發掘。好多店既名物都分別試過,好似炭爐奶茶、咖央多、流心西多、牛丸麵等等,但比較岩口味既係華香園呢檔馳名秘制豬扒。.豬扒公仔麵🍜/米粉 💲38⭐️3.6/5豬扒醃得好入味,油油甜甜係我喜歡既味道。但嚴格黎講,比起之前幾次黎,今次豬扒好似乾、薄左同少少鞋。所以未算得上係大推必食貨色。不過回憶中既味道加上風味分總是好的。.秘制豬扒包 💲35⭐️3.8/5唔多夠飽叫多份豬扒包Share.. 我喜歡高碳水之物或者食慣呢種風味,所以覺得豬扒同麵包夾d。其實上次嚟食奶油多士都好好味,下次再嚟我應該都係會叫返多士。.奶茶 餐跟⭐️4.2/5杯奶茶嘅茶底我幾鍾意,唔會太苦澀但係有茶唔會剩係得奶味。.上網睇到有人話呢度服務麻麻地。但係可能因為咁啱我去嘅時候係平日冇乜人,覺得老闆好好人,見我地影相幫手執檯同埋同我地吹水。.總結:呢到大部份係風味店,味道上唔期待會驚為天人但係間唔中邪惡一下感覺還好。.不專業食評 nei.foodie
豬扒公仔麵🍜/米粉 💲38
⭐️3.6/5
秘制豬扒包 💲35
⭐️3.8/5
奶茶 餐跟
⭐️4.2/5
杯奶茶嘅茶底我幾鍾意,唔會太苦澀但係有茶唔會剩係得奶味。
不專業食評 nei.foodie