2023-08-31
好驚喜 冇諗過咁好食鐘意印度菜既你真係要試🤪🔸Samosa ChaatSamosa Chaat餐前凍食開胃菜,酸酸甜甜再配上鹰嘴豆,香菜薄荷酸辣酱,酸辣酱🔸Tandoori Mushroom鐵板燒蘑菇,用上masala及各種香料而製成,熱辣辣,上到枱要快d食,如果唔係蘑菇出左水就影響左各樣香料味。🔸Butter Chicken同其他印度菜濃香料味不一樣,較為醇厚,因為唔辣,小朋友都一樣鍾意食,全部雞肉係去骨,啖啖肉配上烤餅簡直一流。🔸Lamb Rogan Josh我的至愛羊肉咖哩,香濃帶點辛辣,亦都係印度流行菜式之一,羊肉夠腍份好足,配上Naan bread好好味丫。🔸Garlic Naan香蒜印度烤餅,上到枱仲係脹卜卜,就算灘凍左,都會係軟淋淋,唔會變咗好硬口,夾住咖哩食,滋味無窮🔸Tandoori RotiTandoori Roti 用上大窯爐去烤製而成,有焦香味道,大部份其他餐廳都會係鐵板煎香,用大窯爐有另一返風味。🔸Mojito & Bellini食個印度菜都想飲返杯比較清爽飲品,所以叫了2杯Cocktail, 個presentation都好精緻
鐘意印度菜既你真係要試🤪
🔸Samosa Chaat