2019-08-22 102 瀏覽
今日同媽子去尖沙咀食飯,媽子之前話想去台灣但我又冇假陪佢去,唯有揾間台或料理餐廳同佢食下,原來尖沙咀有全港唯一一間既"圓山台式料理"佢地有中式點心食,又有台式小菜,仲要有好多款半價,超抵食小菜真係超抵食,首先一定要推介就係依度既"水煮桂花魚",半價之後真係好抵,叫個例牌已經好大碗,入面仲有其他料(毛血旺,荀,豆芽,粗寬粉,重有最重要既桂花魚,依個桂花魚入口即溶,好嫩,同埋好多塊)唔會好似出面得嗰幾塊台灣菜點可能唔點台式菜代表"三杯雞",依個三杯雞佢整得好入面,炒得好乾身,餸飯一流最後一個餸當然係"椒鹽九肚魚",炸得好香口,個量好多,依個價錢真係好抵,超值,再叫多d人食仲好最後不得不讚依度既侍應,真係超好服務,又好笑容,食得好開心

佢地有中式點心食,又有台式小菜,仲要有好多款半價,超抵食

最後不得不讚依度既侍應,真係超好服務,又好笑容,食得好開心

2019-08-22
午餐