2019-11-06
約好JM食飯, 大家都想居酒屋style邊吹水邊食, 地點要霹靂方便, 都係TST吧. 就喺諾士佛臺附近嘅婚紗街金巴利道, 地方好大夠cozy, 如果早book仲有得坐特式四人位🥺.>樂•五點刺身 (HKD368)甜蝦, 金鎗魚腩, 油甘魚, 三文魚, 三文魚子, 墨魚刺身....... 通通厚切大大件...... 好少食刺身食到有飽意, 啖啖新鮮肥美, 我覺得以li碟刺身做starter係perfect嘅.>生蠔刺身 (HKD68@)店員介紹生蠔係來自日本岩手県嘅飛機貨, 唔新鮮都唔推介呢, 嗰種海水🌊味, 加上明顯清洗得超乾淨, 一下就夾出厚滑肥美嘅生蠔👏🏻.>加洲卷 (HKD68)點都要有飯落肚梗係食最多料嘅加洲卷吧! 外露嘅壽司飯滾滿脆卜卜蟹子, 餡料有玉子, 青瓜絲, 蟹腳仲有少少seasoning, 好好味. > 浜燒蟹甲羅 (HKD68@)********必食******** 浜燒蟹甲羅🦀, 即席由生料燒熟, 成個蟹甲放滿蟹肉, 蟹子, 蟹膏, 加粒鵪鶉蛋慢慢燒熟, 集香濃蟹肉精華於一身, 真係超級邪惡!!! 卻不得不吃的!>浜燒大
樂•五點刺身 (HKD368)
生蠔刺身 (HKD68@)
加洲卷 (HKD68)
浜燒蟹甲羅 (HKD68@)
浜燒大蝦 (HKD68@)
再來肥美到不得了嘅大頭蝦🦐🦐, 店員熟練地燒得剛剛好, 完全無over到個殼一搣就甩到, 即是大蝦本身超級新鮮, 而佢只係HKD68就有一大隻兼有專人幫手燒👍🏻.
唐揚雞 (HKD68)
以為係炸雞, 咬落不單juicy而且竟然釀左芝士gaaa!!
野菜天婦羅 (HKD88)
趁一上枱即食, 外層薄薄脆漿包住juicy”野菜”, 有細心索走多餘油份以保持乾身唔腍.
雞皮餃子 (HKD98)
好特別嘅餃子🥟, 竟然係用真•雞皮包餡再炸, 勁脆! 勁邪惡!
第一次黎漁道樂, 食物同服務都非常有驚喜, 絕對值回票價👍🏻👍🏻.