2023-04-09
Bookmark咗尖沙咀呢間鐵板燒餐廳@n28teppanyaki 好一段時間,最近終於都同朋友食咗,無論食物水準同廚師手勢都幾出色,推薦大家去食下!我地食咗$680/ppl 午市廚師發板套餐,包時令海鮮6款、主菜、前菜、湯同甜品~ 🍭飛魚子配天使蝦他他用蓋蓋住咁上菜,有煙燻效果,一打開會有仙氣飄出,打卡able! 飛魚子同蝦都好有鮮味~ 呢個會配柚子汁,食落酸酸甜甜🍭日本海膽蒸蛋海膽好鮮甜creamy, 蒸蛋火候剛好好順滑,入面仲有紫菜提味~ 🍭鹽焗日本粒貝即席炮製,口感爽口彈牙,肉質煙韌,有鹽焗嘅鹹香~🍭大虎蝦配海膽松露醬擺盤好靚,將蝦身切粒,蝦頭充滿蝦膏,新鮮香口~ 配埋海膽松露醬更增添鮮味~🍭香煎帶子配黑松露鮑魚肝醬以食用花點綴,帶子切粒放喺黑松露鮑魚肝醬上,煮得剛好,口感鮮嫩,黑松露鮑魚肝醬不會搶味~ 🍭鐵板銀鱈魚銀鱈魚富魚油香,肉質嫩滑香口,魚皮仔細鐵板後好脆身,膽魚肉形成脆軟對比~ 🍭美國厚牛肉廚師有問我哋要幾多成熟,叫左5成/3成,熟度剛好,牛肉厚身富牛味~ 配3種調味料:鹽,昆布鹽,自家製麵豉醬,有不同味道~ 🍭海膽蟹肉釜飯份量都好多,2個人食好夠飽~ 用料豐富,香口
🍭飛魚子配天使蝦他他
🍭日本海膽蒸蛋
🍭鹽焗日本粒貝
即席炮製,口感爽口彈牙,肉質煙韌,有鹽焗嘅鹹香~
🍭大虎蝦配海膽松露醬
🍭香煎帶子配黑松露鮑魚肝醬
🍭鐵板銀鱈魚
🍭美國厚牛肉
🍭海膽蟹肉釜飯
份量都好多,2個人食好夠飽~ 用料豐富,香口好食~
🍭清酒煮地蛤湯
呢個酒味好出,好似飲緊酒咁🤣 地蛤鮮甜~
🍭柚子芝士蛋糕
最後會有一小件蛋糕,柚子味好清新~