2021-06-22
餐廳位置方便,位於尖沙咀廣東道,唔熟呢頭完全唔知原來係名店林立既廣東道有間咁chill既樓上吧😆收工黎happy hour飲杯野,weekend黎食個飯都幾就腳~🍻Whatever 面積唔算好大,但環境都唔錯☺️擺台同間板擺得幾好,唔會好逼夾,就算坐滿人都唔會覺得無晒私隱😳最鐘意就係餐廳會keep住播放幾chill既流行曲,配合埋暗暗地既燈光同特色霓虹燈,相信夜晚氣紛一定更好!🌙除左室內位之外,Whatever仲有室外位👍🏻擺到3-4張4人台左右,又有一堵花花場可以打卡🌻🌺~係繁忙既尖沙咀鬧市,對住Hermes飲杯野,嘆下shisha,呼吸下,都幾relax架haha😆😛☑️Grilled Octopus with Garlic Herbs & Bango Sauce ($118)一上枱就聞到甜甜酸酸既味,未食都夠晒開胃,作為前菜確係適合😆入面有八爪魚、什菌、蘆筍、麵包粒等,八爪魚既份量都幾多,預先已切成一片片,方便進食👍🏻大部分都唔韌,只係我地覺得八爪魚呢樣野本身就唔會好索汁,所以唔算入味,反而麵包粒就索滿醬汁😝☑️Truffle Mushroom Risotto ($128)Risott
Risotto睇落都好吸引🤩陣陣黑松露既香味,黑松露fans真係不容錯過‼️面頭有啲菇菇天婦羅,外脆內軟,幾有驚喜🤤 飯粒煙銀,掛滿好creamy 既sauce😋連平時唔太鐘意黑松露既男朋友都話好食,仲食得多過我😧😳
☑️Daily Cake Selection ($68)
呢個心太軟幾驚喜😦時間掌握得岩岩好,外層香脆,係真係好香脆😂流心澎湃,朱古力漿唔會太甜,配埋夠凍既雪糕,高質‼️
總括黎講,餐廳確係比我地預期中高質😛原先以為樓上bar都係飲下野為主,環境ok,酒精選擇多已經收貨。估唔到野食又做得幾有驚喜😆
P.s:見到有店員無載口罩啊🥺希望衛生方面可以留意下。