2019-07-07 251 瀏覽
lunch time約咗朋友過嚟本來想食西餐點之間餐廳lunch menu好似大家樂咁焗飯同埋石頭鍋飯..真係百思不得其解。。。呢間舖頭本來係閒日式甜品店原來轉咗做鰻魚專門店。 再睇完對面嘅越南餐廳決定同朋友入嚟鰻魚店試下。我真係好少可喺香港見到一間鰻魚專門店所以特別有興趣, 成個menu鰻魚之外就係鰻魚。 我叫咗個鰻魚三食。鰻魚三食一上枱我覺得好吸引侍應介紹 鰻魚3食, 首先 將鰻魚飯分四等份,第一份係原味咁樣食 ,第二份係教wasabi,第三份係鰻魚飯加上湯變食漬飯咁食。 最後嗰份就係睇下你之前三分最鍾意邊一款之後再食多次。原味油香味好重 我覺得有少少膩, 加wasabi呢就好似醒神啲,加湯呢我個人覺得個層次感會比多, 有鰻魚有鰻魚油香嘅飯再加上湯佢本身有少少甜,我嘅第四份就係加湯咁食。我加咗十蚊所以有麵豉湯同埋漬物, 個人覺得其實可以唔加, 味道冇乜特別同埋碗飯就已經好飽

鰻魚三食

鰻魚三食一上枱我覺得好吸引