⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫適逢無晚市慶祝ww生日,我地提前三星期book左Hugo's既Weekend brunch,唔同平時dinner食係散叫,weekend brunch係半自助餐形式,又可以試到佢既招牌菜,感覺好抵食~⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫Hugo's Brunch Menu per adult $838🥗APPETISER - 凍頭盤及沙律自助餐|9/10款式比起正常自助餐就一定唔算多,真係一眼睇曬,不過質素就好好,凍海鮮有龍蝦、生蠔、蝦、青口,都幾新鮮,另外冷盤有火腿配蜜瓜、鵝肝慕斯、自家醃製煙三文魚,仿魚子醬等等,我地最鍾意個生牛肉他他,味道偏酸好清新開胃,好食到拿左四五次,我地對呢個沙律頭盤自助餐好滿意,雖然款式唔多但質素好好,難得佢d沙律都無hea你既感覺,全部都好精緻,唔係平時d自助餐既沙律吧拿黎撐場面咁🦞SOUP - Upgraded 龍蝦湯 (+$65 each) |8/10本身是日餐湯係南瓜湯,但據聞呢度既龍蝦湯好好飲,一場黎到就加錢試下啦,因為lunch既關係無左席前即煮加白蘭地點火既環節,

🥗APPETISER - 凍頭盤及沙律自助餐|9/10

本身是日餐湯係南瓜湯,但據聞呢度既龍蝦湯好好飲,一場黎到就加錢試下啦,因為lunch既關係無左席前即煮加白蘭地點火既環節,飲落好creamy都幾濃味,我自己就覺得少鹹,但係係好味既

🥩MAIN COURSE - 燒美國牛肋骨肉|9/10
我地兩個Main都揀左呢個席前銀車切片燒美國牛肋骨肉,粉粉嫩嫩既肉淋上燒汁個樣真係好吸引~食落肉質都好嫩,最驚喜係個主廚行埋黎推薦幫我地磨左d新鮮既辣根落去,辣根係山葵d朋友,聞落去係wasabi既香味,但係食落口又無wasabi既辣,反而令到塊牛無咁膩清新左,好味過平時點芥末果d醬好多,如果去食既話真係好推薦要配新鮮磨既辣根呀
隔離仲有舊Yorkshire Pudding,其實佢脆脆地點燒汁幾好食,不過果陣已經好飽就唔太enjoy佢啦

🍰DESSERT - 甜品自助餐|7/10
甜品自助餐就正正常常啦,要有既蛋糕雪糕水果朱古力馬卡龍都有,其實食到尾已經好飽,佢d蛋糕感覺全部都好膩,巴斯克芝士蛋糕、仲有各類撻同埋拿破崙,感覺好heavy

🥧朱古力榛子梳乎厘
因為生日既關係,佢每人送左一個梳乎厘,本身我就麻麻地梳乎厘所以唔太識欣賞

🥖麵包籃:迷你法包、蒜蓉包、洋蔥酥皮包
三款包入面最好食係洋蔥酥皮包,我咁唔鍾意食包都覺得真係好好食,勁香牛油味,鹹鹹香香又好酥,至於另外兩款就普通啦,食唔曬打包返屋企都唔錯

🍹全餐佢都有包無限量refill既果汁,食到最尾亦有一杯茶or咖啡
⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫
其實呢個價同食普通自助餐差唔多,我地覺得呢度仲抵食d,因為佢雖然款式唔算好多但全部質素都有保證,而且份量真係好多,食食下我地真係有種食到沒完沒了既感覺,另外環境服務都好好,係一間好適合慶祝既餐廳~

🏠環境:8.5/10
🥩食物:9/10
🤵🏻服務:9/10
💰價錢:7/10
👩🏻👦🏻回頭:Yes!!!
火腿配蜜瓜
甜品自助餐