小篇👧🏻happy Friday 去左位於尖沙咀《石亭居酒屋 》,居酒屋環境好地道,感覺自己置身於日本居酒屋🏮咁。想講食物材料好新鮮,今次已經係第二次嚟食,想簡簡單單又食到性價比高既日本野😋。同埋餐廳員工服務好好,我係會keep住飲到熱茶架🤭。。👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼🌟日本葘茄 💰68番茄🍅入口好清新,蕃茄配上醋汁沙律,食落酸酸甜甜,作為前菜好開胃。🌟真羽太 💰380 作為日式石斑魚,師傅將整條魚切片,厚度切得剛剛好,入口帶點爽口再沾上醬汁令魚嘅鮮甜更加突出。👧🏻小編推介‼️💕鮮魚奶湯食到最後,師傅會將成條魚熬成魚湯。想講魚湯熬成奶白色飲落好鮮甜,好入味🤭🌟北海道海膽壽司🍣 💰198北海道海膽好creamy🥰,一啖食落去好鮮甜好好味。👧🏻小編推介‼️🌟三文魚子壽司 💰68三文魚子爽口好甜係完全唔戥,食落陣魚汁滿滿,好滿足。🌟碎蔥吞拿魚腩壽司 💰138吞拿魚腩好新鮮配上碎蔥好香,壽司🍣新鮮,下次會試多啲。 ⭐️炸墨魚鬚 💰88炸魷魚鬚香脆,炸衣簿身而墨魚🦑肉身厚肉彈牙新鮮。 🌟雞軟骨串 💰20雞軟骨食落爽口,鹽燒味剛好。🌟雞全翼 💰32鹽燒烤雞翅將雞皮考得好脆身,入口唔會有油膩感,好有日式串燒既味道。

👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼
🌟日本葘茄 💰68

🌟真羽太 💰380

💕鮮魚奶湯

🌟北海道海膽壽司🍣 💰198

🌟三文魚子壽司 💰68
三文魚子爽口好甜係完全唔戥,食落陣魚汁滿滿,好滿足。

🌟碎蔥吞拿魚腩壽司 💰138

吞拿魚腩好新鮮配上碎蔥好香,壽司🍣新鮮,下次會試多啲。

⭐️炸墨魚鬚 💰88

炸魷魚鬚香脆,炸衣簿身而墨魚🦑肉身厚肉彈牙新鮮。

🌟雞軟骨串 💰20

雞軟骨食落爽口,鹽燒味剛好。

🌟雞全翼 💰32

🌟蕃茄豚肉卷串 💰32

烤豚肉包住蕃茄,咬落食到豚肉肉汁連埋蕃茄一齊食,好好味。

🌟鰻魚飯 💰138

用上厚身鰻魚,鰻魚邊位燒得入味,入口好嫩滑。配上鰻魚汁撈飯好入味🥰

📍石亭居酒屋 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道地下11C號舖

• 刺身