2022-12-04
食完飯之後…… 最驚訝四眼經理好冇禮貌同好大聲同我朋友講:唔鍾意下次唔好嚟囉!因為朋友生日,我哋專登搵一間尖沙咀有好好好評嘅日本餐廳食飯。都唔好意思就係即日book,呢間餐廳仲有一間房俾我哋。仲諗住我哋好好彩。我哋book嘅時候,個小姐同我哋講可以食到晚上12點。咁因為我哋放工先至去,所以都成7pm 先到達,諗住有5個鐘頭都好啊!貴唔貴,好唔好食…… 我都唔想評住。因為最令人地激氣就係10pm 已經話last order,跟住我哋話唔係坐到12點咩? 佢哋就不停搵人入嚟收嘢同請我哋走,因為佢哋不停話收10pm,咁樣其實我哋九個人都食咗成$9,000, 其實已經超過佢哋個Minimum charge 。我真心想講,今時今日如果你真係收10點, 你應該book枱嘅時候講清楚,唔好因為即日仲有一間房,然之後又想擸埋個 min. charge去講大話。因為我哋expect玩到12點. 走嘅時候仲四眼肥經理仲好冇禮貌同我哋朋友鬧佢,我真係真心覺得唔醒唔得。 唔知大家去食過有冇試過咁嘅待遇,如果你哋有朋友識得呢間餐廳嘅老闆,希望都可以幫手反映一下。真係感激萬分。