餐廳: 珍珠皇宮印度餐廳
資訊:

2024-06-19 2439 瀏覽
自從食過印度菜就心心念念好想再食,去開尖沙咀梗去重慶回味下🤘🏻餐廳唔太明顯亦都唔算難搵,行上一層係最角落,估唔到有唔少本地人幫襯😳🍴▸ 𝐃𝐚𝐡𝐢 𝐏𝐨𝐨𝐫𝐢 乳酪脆米球 $𝟕𝟖誠意推薦 一定要試😍脆米球係印度街頭美食之一 可咸可甜外層係脆口炸米餅內餡係液體狀乳酪+ 鷹嘴豆層次感好明顯 先脆後咬似飲乳酪一樣味酸微甜最底仲有少少咖喱香▸ 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐤 𝐏𝐚𝐧𝐞𝐞𝐫 芝士菠菜 $𝟗𝟖同我想像中嘅唔同 質感似醬汁芝士係一粒粒正方形 近乎腐乳狀就咁食個醬會偏咸 加埋粒芝士食就Perfect🤌🏻配薄餅食會停唔到 配飯反而無咁夾▸ 𝐋𝐚𝐜𝐡𝐡𝐚 𝐏𝐚𝐫𝐚𝐧𝐭𝐡 千層牛油鬆餅$𝟑𝟓最簡單的口味 酥脆唔太乾同油膩🫓我地都覺得個餅配芝士菠菜夾過配咖喱▸ 𝐋𝐚𝐦𝐛 𝐌𝐚𝐬𝐚𝐥𝐚 瑪薩拉咖喱羊肉$𝟏𝟏𝟖總覺得食印度菜唔可以唔食羊為配合朋友只叫了小辣( ・᷄ὢ・᷅ )味濃郁不太咸 細味下有少少蕃茄酸羊肉份量唔少都幾大舊脂肪少肉質結實易咬朋友唔太接受到羶味但我覺得幾香▸ 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐦𝐞𝐝 𝐑𝐢𝐜𝐞 印度白飯 $𝟑𝟓最後特意叫個飯 因為咖喱撈飯比點薄餅好食🍚長身米 口感食落似炒飯🍹 ▸ 𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡 𝐋𝐢𝐦𝐞 𝐒
🍴
𝐋𝐚𝐜𝐡𝐡𝐚 𝐏𝐚𝐫𝐚𝐧𝐭𝐡 千層牛油鬆餅
▸ 𝐋𝐚𝐦𝐛 𝐌𝐚𝐬𝐚𝐥𝐚 瑪薩拉咖喱羊肉$𝟏𝟏𝟖
總覺得食印度菜唔可以唔食羊
𝐋𝐚𝐦𝐛 𝐌𝐚𝐬𝐚𝐥𝐚 瑪薩拉咖喱羊肉
為配合朋友只叫了小辣( ・᷄ὢ・᷅ )
味濃郁不太咸 細味下有少少蕃茄酸
羊肉份量唔少都幾大舊
脂肪少肉質結實易咬
朋友唔太接受到羶味但我覺得幾香
▸ 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐦𝐞𝐝 𝐑𝐢𝐜𝐞 印度白飯 $𝟑𝟓
🍹
▸ 𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡 𝐋𝐢𝐦𝐞 𝐒𝐨𝐝𝐚 $𝟒𝟐
一定要讚呢杯梳打!容我講句係我現時為止飲過最正嘅Lime Soda
青檸味好~濃 好~重
飲到底冰都溶埋 個味都無變淡👍🏻