2020-06-10 110 瀏覽
由佢岩岩開鋪個陣已經想試 以本土特色造型嘅甜品最為吸睛打卡指數極高 但味道嘅評價就好壞參半今次終於黎左試 始終都係親身食好過聽人講嘛🙆🏻‍♀️.店內位置比我想像中少 但九成位都係卡位好好坐又舒服 燈光影相出黎都幾靚 岩哂大家打卡~.🔸吉列滑蛋三文治餐 (任選一杯飲品)$118🔸滑蛋用上日式麵包糠包住然後炸至金黃色咬落去超滑 質感有少少似玉子豆腐🤣另外麵包塗上牛油同XO蛋黃醬成個combination異常地夾😳 好食borrrr!呢個要趁熱食!兩個人分岩岩好如果大家會嗌野飲 點呢個餐都幾划算~我就點左 Iced Matcha (原價$58) 🍵飲品本身就無落糖的 如果喜歡有糖嘅抹茶都可以要求返.🔸紙包檸檬茶 Lemon Juice Box $62🔸雖然用左檸檬茶做設計原型 但實際上係同檸檬茶一啲關係都無🤣本身以為剩係sell gimmick 所以對佢真係無太大期望 點知食落有啲驚喜!外層檸檬茶盒用上白朱古力片 甜就在所難免但個人覺得重點係個餡😛其實入面係earl grey mascarpone moose同佛手柑奶酪🤭底層用做杏仁餅同脆片餅乾奶酪做夾心 酸味味 同earl grey moo
由佢岩岩開鋪個陣已經想試 以本土特色造型嘅甜品最為吸睛
打卡指數極高 但味道嘅評價就好壞參半
今次終於黎左試 始終都係親身食好過聽人講嘛🙆🏻‍♀️
店內位置比我想像中少 但九成位都係卡位好好坐又舒服
燈光影相出黎都幾靚 岩哂大家打卡~

🔸吉列滑蛋三文治餐 (任選一杯飲品)$118🔸
滑蛋用上日式麵包糠包住然後炸至金黃色
咬落去超滑 質感有少少似玉子豆腐🤣
另外麵包塗上牛油同XO蛋黃醬
成個combination異常地夾😳 好食borrrr!
呢個要趁熱食!兩個人分岩岩好
如果大家會嗌野飲 點呢個餐都幾划算~
我就點左 Iced Matcha (原價$58) 🍵
飲品本身就無落糖的 如果喜歡有糖嘅抹茶都可以要求返

🔸紙包檸檬茶 Lemon Juice Box $62🔸
雖然用左檸檬茶做設計原型 但實際上係同檸檬茶一啲關係都無🤣
外層檸檬茶盒用上白朱古力片 甜就在所難免
但個人覺得重點係個餡😛
底層用做杏仁餅同脆片餅乾
奶酪做夾心 酸味味 同earl grey moose有一個中和效果
食落我就覺得唔會過甜!(Given that我本身其實都唔鍾意食太甜)
可以一試🥰

🔸黑白奶罐 Milk Teen Pana Cotta $65🔸
賣相十分可愛 係淡奶罐做原型
呢個用黎影相就幾靚 但食落就。。好甜😂
海鹽焦糖奶凍 — 甜
中間嘅冧酒牛油蛋糕 冧酒就食唔出 反而食到濕左嘅焦糖蛋糕(?!) — 超超超甜😂
我諗就算好鍾意食甜嘅朋友都未必食到 不太推薦
所以真係扣左唔少分🤭🤭🤭
Menu仲有好多選擇 大家都係試其他款啦💁🏻‍♀️
除左黑白奶罐 另外兩樣我都覺得幾surprised 一反我對當文歷嘅成見😛
但當然 所有甜野都係少吃多滋味
自己一個食就太漏啦🤭