上星期去新文華間貢茶買咗杯奶蓋烏龍茶, 發覺佢依然係偷工減料(一年前已經覺得係咁) 論係加配料定奶蓋, 都比以前/ 其他分店 少, 今次專登影相為證 !!! 雖然係通脹, 但都唔係少得咁可憐嘛 !!!!!返到office, 諗住嘆下個奶蓋, 竟然比我發現有隻蚊, 真係火都離呀 又剛完lunch hours, 唔可以落去換, 唯有"畢"走果奶蓋, 只飲烏龍茶, 茶味仍夠清甜 加埋咖啡凍, 配合得剛好, 幾解渴, 味道保存得幾好到今日, 我專登去加連威老道買, 人地奶蓋有正常的一吋, 同埋蓋面係會有紅色貼字囉.我唔信 加連威老道既舖租 同 新文華 會差好遠 , 大家都係尖東區, 點解會分別咁大!!!!!!!!!!!!!!!! 自加料事件後, 我決定永遠唔會再係新文華 度買同埋我會考慮去食環處投訴!!!
竟然有蚊, 證明間嘢乾淨極有限, 員工又求其
個奶蓋只有1cm咁多, 少得可憐
!!!!!

同埋我會考慮去食環處投訴!!!
正 (加連威老道既)
正 (加連威老道既) 呢個份量先係正常
2012-05-24
10 分鐘 (外賣自取)
正 (加連威老道既)
正 (加連威老道既) 呢個份量先係正常