2021-06-08 211 瀏覽
幫朋友慶祝生日,佢相當熱愛韓式燒肉🥩,專登搵間評價都唔差嘅韓式餐廳,一入嚟餐廳就睇到分開左兩邊餐廳,有分返開使唔使燒肉嘅兩邊,所以一邊會大煙味啲🤐,另一邊就冇咁勁。一坐低,通常都係前菜上最快😬有基本韓式泡菜、醃蘿蔔、南瓜、芽菜同醃洋蔥🧅本身對醃製品有高度偏好,所以都幾鍾意食佢嘅前菜🥗另外叫左一個辣泡菜豬肉石鍋拌飯🍲、水冷麵🍜同埋一個以五花肉同豬肉為主嘅八色珍味拼盤🥰不過如果以一般嘅拌飯嚟講,的確會算係比較淡味,同埋飯粒本身都比較乾身😛至於水冷麵🍜,係出乎意料之外嘅美味,因為佢酸酸甜甜之餘,都唔會太軟身,食落去有個種勁度👍🏻最後就係珍味拼盤,佢嘅五花肉係以唔同調味料醃製,有咖喱、香草、辣椒醬同埋蒜蓉😍而豬肉就係用左四個部位,有護心肉、調味排骨、豬頸肉同埋豬頰肉🐷整體上,肉嘅調味其實唔係好食得出,不過就勝在肉質同韌勁都唔差🤤 同埋佢都有提供生菜🥬包肉飲品方面,就叫左一樽strawberry rice wine🍓嚟試下味,因為佢一樽份量都唔少,就啱啱好可以比我地四個人share,每人兩小杯左右🥃酒味唔會話太重,比較啱平時少飲酒嘅女仔入口👍🏻

2021-06-07
5 分鐘 (堂食)
$264.5 (晚餐)
慶祝紀念
生日