2024-06-19
呢日同朋友嚟到K11 Art Mall搵食 見到呢一間食日式慢煮熟成牛肉嘅餐廳大排長龍😮 忍唔住上前睇吓佢個Menu 發現都好啱我哋食喎 慢煮熟成牛肉丼飯話晒慢煮熟成牛肉係呢間餐廳嘅招牌菜 我就揀咗特盛肉 有足足150g肉㗎😻 牛肉係嚟自美國嘅 肉質粉嫩 咬落好軟熟 唔會乾身 當然唔可以錯過日本蘭王生雞蛋黃啦🫢 戳穿蛋黃再加芥末籽肉汁 配住食蒜香醬油炒飯真係好惹味👍🏻慢煮北海道四元豚丼飯呢個揀咗大盛 珍珠日本飯同咖喱蛋黃醬 另加配日本蘭王生雞蛋黃 呢款慢煮豚肉味道都唔錯😌 豚肉切得薄身 食落唔會咁膩同韌🐷 都有好多片 咖喱蛋黃醬同個丼飯好夾 個醬同肉汁唔同 比較杰身 食落好順滑睇返介紹先知原來呢日食嘅呢兩款肉都係用足一小時慢煮製成嘅😮 真係落足心機同時間 所以肉質先咁嫩滑 另外日本蘭王生雞蛋黃可以話係一定要加配嘅 蛋味香濃 撈飯食好正 難怪呢間餐廳咁有人氣 要排隊食啦🤣
慢煮熟成牛肉丼飯
慢煮北海道四元豚丼飯