2019-08-06 1004 瀏覽
今次跟朋友介紹去食牛油果大餐,初時入到去見到歌德式嘅超華麗裝修,再睇網上都係啲妹妹去high tea冇乜人食晚餐,個心諗係咪朋友玩嘢,但食完發現好驚喜✨先來兩個沙律,龍蝦肉質超鮮嫩,配牛油果同芒果粒陣果味再提鮮,而南瓜雞肉個肉好有慢煮感同樣係超軟嫩,而牛油果醬就整成果凍狀入口閘溶口感獨特,再配上檸檬欖油令成件事更開胃✨然後兩個主菜都好食到心心眼,三文魚本身貨源靚加上個廚都有啲功架,煎到外皮好香煎同時內裏肉質又嫩滑juicy,加埋陣魚油香真係不得了,同時牛油果同芒果再添夏日嘅清新感;而意粉都唔弱,個牛油果青醬超香口食到停唔到,而五隻大蝦煎過帶微焦香肉質亦彈牙冇霉味✨不過嘢飲方面就有點少貴的,大約近七十蚊杯,不過都係有心思唔係hea你,奶昔都係用生果鮮打,香蕉牛油果其實就以香蕉味做主導唔太覺有牛油果,都幾飽肚同易膩,還好有啲士多啤梨同藍莓中和返,另一個維多利亞公主就好高質,其實係士多啤梨乳酪奶昔,飲得出實係用士多啤梨打出嚟再溝乳酪,陣草莓味好新鮮好真實,微酸嘅乳酪都令成杯嘢冇咁膩,唔錯✨最後店家仲送咗兩款甜品,係tea set嘅最新試作品,一款係楊枝甘露,作為少數我鐘意飲嘅中式糖水我一定滿

最後店家仲送咗兩款甜品,係tea set嘅最新試作品,一款係楊枝甘露,作為少數我鐘意飲嘅中式糖水我一定滿意,而另一款麻糬抹茶蛋糕,感覺新奇,軟綿嘅海綿蛋糕夾住軟糯嘅麻糬,而且蛋糕質地頗為濕潤唔會食到口乾,如果個忌廉再多少少更香更開心✨