2019-04-25
-Gordon Ramsay 依個名 大家應該好熟悉☺️今次就試左佢其中一間餐廳!因為餐廳係位於海旁,食果陣可以欣賞維多利亞港海景,十分享受!-Lunch Set🍽($198)Lunch set 可以選擇2/3 courses,今次就食3 courses😌-🍴STARTERS🍴Confit chicken and leek croquette, avocado puree依個賣相不太吸引,口感一般😕,肉質偏乾,不太適合我口味的前菜😶-🍴MAINS🍴Braised lamb shoulder🐏, potato hash🥔, red wine sauce🍷賣上看上去幾吸引,薯餅好好味❤️,食落好香脆,外脆內軟,幾高質和滿意的薯餅☺️而羊肩食落不錯,肉質嫩滑,配紅酒汁都幾夾!而旁邊的沙律十分好味,食落好新鮮,開胃👍🏻-🍴DESSERTS 🍴Eton mess, strawberries, Chantilly, meringue依個Eton mess係傳統英式甜點,賣相好美👍🏻,有甜甜的草莓🍓還有有大量Cream 和蛋白霜,只能說:真的很甜😅-
Lunch Set🍽($198)
🍴STARTERS🍴
🍴MAINS🍴