2023-07-14
下午和朋友去九龍公園泳池游水, 游左兩小時, 游完好肚餓, 上網搵下有咩好食, 睇到尖沙咀有間食美式漢堡包, 好吸引咁, 便黎開餐.地點係美麗華商場入面, 都好方便, 一黎到門口見到兩杯大大的啤酒牌, 即刻想試下, 呢個夏天咁熱, 飲杯冰凍啤酒, 好爽, 哈哈! 另外一塊係法國啤酒係姜粉既好岩, 哈哈餐廳裝修走美式工業風格,門口車軚裝飾很有特色, 隔離牆上仲有位美女可以一齊打卡, 靚靚, 餐廳內座位很多, 十分寬敞,也很舒適,很適合朋友chill下傾下計, so relaxing.黎呢到當然食佢既牛肉burger 啦, 我至愛牛肉, 不過餐牌入面都好多款式, 有主打牛肉漢堡, 其他選擇有魚, 海鮮, 雞, 鴨類, 仲有照顧埋素食者的需要, 有素類和素肉, 照顧周到, 讚!我叫了大烤菇芝士牛肉漢堡 $118Portobello Cheese Burger牛肉十分厚實,煎得好香,又多醬汁, 好似係千島醬, 配上新鮮蕃茄同生菜, 好豐富,漢堡飽十分鬆軟和牛油味濃, 個包好高多層, 個口冇咁大, 結果用刀叉食, 好味朋友就叫了軟殼蟹漢堡 $115Soft Shell Crab Burger軟
我叫了大烤菇芝士牛肉漢堡 $118
Portobello Cheese Burger
牛肉十分厚實,
朋友就叫了軟殼蟹漢堡 $115
Soft Shell Crab Burger
軟殼蟹真係好大件呀, 好似我隻手仔咁大, 麵包都不能夠覆蓋全隻蟹, 軟殼蟹炸至金黃酥脆, 中間見到有蟹膏,再配上蕃茄和生菜, 他他醬及檸檬汁, 食落中和了油膩感, 不過下次可以試下其他唔同類型的
飲品叫了日本Asahi, $39, 500ml, 都幾抵飲, 冰凍口感, 香醇麥香, 配漢堡包都幾好,
另外叫了自家制的Ice Peach Fruit
Tea, 蜜桃茶, 好飲