BEL CIBO位於尖沙咀傳統食街厚福街, 由尖沙咀地鐵站行過去五分鐘就到! 十分方便! 餐廳環境乾淨企理, 有卡位靠近窗口...個場地好適合放工後同同事又或者成班朋友一齊食飯傾偈, 如果第一次拍拖食飯既話最好就坐窗口卡位. 服務方面, 侍應對餐牌都幾熟悉, 出餐速度快.傳統既Caesar Salad 一般都以雞胸肉或雞柳製作, 而我覺得依一道前菜以煙鴨胸加蘆薈代替雞胸好有特色, 以前我係冇諗過煙鴨胸Caesar Salad依個配對可以咁好味, 佢既笫一大特點係鴨胸個 “煙” 味岩岩好, 食落去過下好有口感, 其實仲比傳統既Chicken Caesar Salad更香更正更夾,依道菜既第二個特色喺用咗蘆薈粒,蘆薈粒口感彈牙,清甜,剛好中和咗鴨胸嘅油脂,實在睇得出廚師用心係菜式上嘅設計,如果本身都係鐘意食Chicken Caesar Salad既朋友,我好建議你試下依個分别之作!鮑魚相信大家都食得多, 但以西式烹調既鮑魚真係好特別, 囗感啱啱好, 彈牙得嚟又唔會太韌,黑松露醬汁同忌廉比重適中, 唔會太 “溜”, 入囗感覺一流!依道菜最大特色我覺得喺佢用咗龍蝦汁去煮,waiter喺serv

餐廳環境乾淨企理, 有卡位靠近窗口...
個場地好適合放工後同同事又或者成班朋友一齊食飯傾偈,
鴨胸蘆薈Caesar Salad
傳統既Caesar Salad 一般都以雞胸肉或雞柳製作,
而我覺得依一道前菜以煙鴨胸加蘆薈代替雞胸好有特色,
依道菜既第二個特色喺用咗蘆薈粒,蘆薈粒口感彈牙,清甜,
剛好中和咗鴨胸嘅油脂,實在睇得出廚師用心係菜式上嘅設計,
黑松露醬煮原隻鮑魚
鮮龍蝦汁煮長通粉
依道菜最大特色我覺得喺佢用咗龍蝦汁去煮,
waiter喺serve依道菜嘅時候我已經聞到好濃好香嘅龍蝦味,
係食既時候發現佢既龍蝦汁同長通粉比例啱啱好,
唔會出現汁太多同太咸或者通粉太多汁唔夠嘅情况,
我感覺到厨師好有經驗同好比心機去煮,贊!
松子仁野菌薄餅
如果你鐘意Butter, Cheese & Mushroom依個配撘嘅話,我好建議你試下依道菜,
我喺影相個時已經比佢嘅牛油-芝士加Mushroom既香味給引住!
到咗食用嘅時候仲有驚喜-佢嘅Pizza pastry 我估喺用咗牛油去做,
有一種好似Butter Cookies 嘅味道-好正!
再加上野菌香同松子仁嘅crunchiness 口感喺非一般嘅Pizza能夠比美!
Highly Recommended!
有機杏桃味啤酒
飲品方面,BEL CIBO 有好特别嘅Hand Crafted Fruit Beer.
我飲咗有機杏桃味啤酒,佢個味好fruity好特别,
而啤酒味好有Home Brew Beer感覺,好有外國feel!值得一試!
士多啤梨慕絲
甜品方面-士多啤梨慕絲-依個甜品做得好好-賣相十分靚,
喺慕絲嘅上面放咗新鮮嘅士多啤梨粒,佢地大小平均,可見得出廚師嘅刀工技巧,
以及精工出細貨嘅心思,味道方面士多啤梨味同whipped cream嘅比重適中,
唔會覺得太甜但又食得出同聞得出士多啤利嘅香味!
所以依個甜品都幾正!

2015-12-22