2023-07-13
終於試到呢間bookmark咗一段時間嘅cafe, 一入門口係買時裝同accessories,因為有book位我地有得坐靚位😚昭和風富士下午茶($198)✅三文魚鬆飯團呢度最主打嘅下午茶。飯團整得好靚,有富士山形狀,三文魚鬆比較少,味道較淡😳✅富士牛乳布丁用北海道牛乳整成,藍色係碟豆花,唔會好甜,涼涼地好清新😍✅富士山雪糕係我最鐘意嘅藍色雪糕,雪糕甜甜地好涼快😆✅沖繩海鹽富士山朋友飲所有冇試🥹精緻五品料理($146)✅三文魚鬆飯團原來呢個重覆咗lol✅微醺梅酒蕃茄呢個前菜酸酸微微,賣相紅卜卜好靚,味道幾好,不過食唔到梅酒味道。✅海藻芝士醬拌綿滑南瓜薯蓉呢個有d 乾,食唔到芝士醬,反而南瓜幾甜,呢個麻麻地✅北海道流心芝士薯餅呢個好食, 炸到好脆,食得出芝士味,有流心嘅,算幾濃😍✅名古屋之手羽先雞翼整得好和風味,有紫菜粉,咸咸地好食😚✅婆婆八丁咖哩雞肉正正常常嘅日本甜咖哩,咖哩都OK濃,雞肉大概有3-4塊👍🏻整體嚟講好適合傾計gathering chill 一兩個鐘,而且平日冇乜人唔會限時,推介👍🏻#youtuberslife #foodieyoutuber #hkfoodie #hkfo
昭和風富士下午茶($198)
✅三文魚鬆飯團
✅富士牛乳布丁
用北海道牛乳整成,藍色係碟豆花,唔會好甜,涼涼地好清新😍
✅富士山雪糕
係我最鐘意嘅藍色雪糕,雪糕甜甜地好涼快😆
✅沖繩海鹽富士山
朋友飲所有冇試🥹
精緻五品料理($146)
✅三文魚鬆飯團
原來呢個重覆咗lol
✅微醺梅酒蕃茄
✅海藻芝士醬拌綿滑南瓜薯蓉
呢個有d 乾,食唔到芝士醬,反而南瓜幾甜,呢個麻麻地
✅北海道流心芝士薯餅
呢個好食, 炸到好脆,食得出芝士味,有流心嘅,算幾濃😍
✅名古屋之手羽先
雞翼整得好和風味,有紫菜粉,咸咸地好食😚
✅婆婆八丁咖哩雞肉
正正常常嘅日本甜咖哩,咖哩都OK濃,雞肉大概有3-4塊👍🏻
#youtuberslife #foodieyoutuber #hkfoodie #hkfood #foodie
#treasureeverycomment #travelyoutube
#thanksforsupport #travelyourway
#yesahwilltv #travelvlogger #travelvlog
#係阿係阿Will_TV