2023-01-07
AK嘅呢一間拉麵店係開喺尖沙咀嘅~ 地理位置都好方便而且門口好容易認🫶🏻 有一隻類似動漫貓嘅石像係門口~ 不過舖頭嘅空間就比較細~ 係入去座位, 同埋買單走嘅時候, 都會有同店員互相阻到大家嘅情況發生~ 舖頭嘅裝修都比較日式~ 又唔少bar枱位~ 好有日式拉麵點嘅感覺☺️ 拉麵嘅款式都好特別🥰 有黑松露口味, 亦都有雞白湯湯底拉麵🫶🏻 整體來講食物質素都好有誠意! 性價比都唔錯👍🏻🤍琥珀拉麵 $113黑松露蜆貝醬油湯拉麵配 慢煮豚肉•雞肉叉燒呢款醬油湯嘅湯底好清新得來唔會淡🫶🏻 會係令人想飲晒個湯底嘅質素🥹 不過可惜黑松露就唔突出! 黑松露張紙有少少放咗喺側邊~ 清新嘅海鮮香仲比較突出! 拉麵嘅麵質都好好! 麵身較幼細~ 另外雞肉叉燒都幾有驚喜☺️ 夠嫩身又夠滑🫶🏻🤍日暮拉麵 $98濃厚醬油豚骨湯拉麵配慢煮豚肉叉燒呢款豚骨湯非常濃厚🥰 飲嘅時候會feel到比較稠身🫶🏻 而且不至於過鹹~ 豚肉叉燒就正正常常! 肥瘦度都適中👍🏻 可能因為慢煮嘅關係所以口感到幾滑☺️🤍羽根燒餃子 $48餃子性價比幾高🫶🏻 煎得好靚! 不過我就略嫌唔算好夠脆身~
🤍琥珀拉麵 $113
黑松露蜆貝醬油湯拉麵配 慢煮豚肉•雞肉叉燒
🤍日暮拉麵 $98
濃厚醬油豚骨湯拉麵配慢煮豚肉叉燒
🤍羽根燒餃子 $48
餃子性價比幾高🫶🏻 煎得好靚! 不過我就略嫌唔算好夠脆身~
琥珀拉麵
日暮拉麵