2014-11-04
哈佬喂竟然有假放,所以就要瘋狂喪行街。男朋友陪我行到腳仔軟軟,所以喺去睇戲前想話搵個地方坐,可能哈佬喂嘅關係,所以都冇乜地方有位,直到上到五樓,咦,乜原來有間CAFÉ喺度,如果唔係突然間個WAITRESS喺度叫賣,其實平時唔會好為意。咁見得呢度,又未夠鐘睇戲,就順手飲杯咖啡食件蛋糕。老實講,一開頭見到個價錢,已經會對佢D嘢有期望,然後個waitress問我地有冇即日戲飛,原來有戲飛會有折架喎好喇,廢話唔多講。最尾我地一人嗌左一杯熱latte,加多件Earl Grey Crème Brulee首先講左個蛋糕先,好香茶味,微微甜,成個口甜得好舒服,再加上佢個mousse 好滑,所以成件事係好舒服,然後再呷佢個Latte,佢本身冇咩好花俏嘅拉花,冇好濃好濃嗰D咖啡味,然後呷一啖。竟然有意外驚喜!!!!佢飲落,泡同奶係每啖飲落去都有融埋一齊,個咖啡同個奶好夾,唔會俾D奶或者啡搶左味。最重點係:佢唔係死苦!所以係值得一去!
男朋友陪我行到腳仔軟軟,所以喺去睇戲前想話搵個地方坐,
可能哈佬喂嘅關係,所以都冇乜地方有位,直到上到五樓,
其實平時唔會好為意。
咁見得呢度,又未夠鐘睇戲,就順手飲杯咖啡食件蛋糕。
老實講,一開頭見到個價錢,已經會對佢D嘢有期望,
好喇,廢話唔多講。
最尾我地一人嗌左一杯熱latte,加多件Earl Grey Crème Brulee 首先講左個蛋糕先,好香茶味,微微甜,成個口甜得好舒服,
再加上佢個mousse 好滑,所以成件事係好舒服, 然後再呷佢個Latte,佢本身冇咩好花俏嘅拉花,
冇好濃好濃嗰D咖啡味,然後呷一啖。
竟然有意外驚喜!!!!
佢飲落,泡同奶係每啖飲落去都有融埋一齊,
個咖啡同個奶好夾,唔會俾D奶或者啡搶左味。
最重點係:佢唔係死苦!
所以係值得一去!
題外話/補充資料:
如果有THE ONE嗰間戲院戲飛會有九折