2016-07-06
繼上一次係棉登徑食個第一次飯之後,我決定要再去睇下仲有咩可以試下,誓要食勻成條街呀!今次同呢個就黎去英國交流嘅同學係走之前食一餐飯。佢話想飲酒,咁我就提議去酒吧,最後就揀咗呢間叫Quaver House嘅酒吧。呢間酒吧門口嘅設計好特別,行入去嘅時候好似經過咗一個時間隧道咁。入面有一塊大黑板,推介著啤酒;我地被安排坐係中間嘅吧枱,之後我地就開始叫野食啦!呢度有6款漢堡包可以揀,有黑毛豬丶頂級牛肉丶美國安格斯牛肉丶芥末雞肉丶車打魚柳丶黑松露牛肝菌,我地兩個分別揀咗頂級牛肉同車打魚柳配薯條啤酒combo,再加多個Nachos。頂級牛肉真係好頂級呀,一咬落去好juicy,個包皮有鬆脆,仲有d炸到脆卜卜嘅薯條,好正。呢間餐廳好貼心,驚客人會太熱氣同滯,特登係burger配一份沙律,要讚一下!呢支就係黑啤,哈哈。另外個個車打魚柳都ok,不過略嫌魚肉實咗小小,其他都可以接受。我要推介嘅就係呢支apple cider啤酒,有小小嘅啤酒香,又唔苦,好岩d唔係好飲得嘅朋友XD再過一陣,個Nachos黎啦!呢款,Nachos配上三款醬汁,分別係牛油果醬丶蕃茄醬和酸醬。D Nachos炸到超脆,配上醬汁,好味
今次同呢個就黎去英國交流嘅同學係走之前食一餐飯。佢話想飲酒,咁我就提議去酒吧,最後就揀咗呢間叫Quaver House嘅酒吧。 呢間酒吧門口嘅設計好特別,行入去嘅時候好似經過咗一個時間隧道咁。入面有一塊大黑板,推介著啤酒;我地被安排坐係中間嘅吧枱,之後我地就開始叫野食啦! 呢度有6款漢堡包可以揀,有黑毛豬丶頂級牛肉丶美國安格斯牛肉丶芥末雞肉丶車打魚柳丶黑松露牛肝菌,我地兩個分別揀咗頂級牛肉同車打魚柳配薯條啤酒combo,再加多個Nachos。 頂級牛肉真係好頂級呀,一咬落去好juicy,個包皮有鬆脆,仲有d炸到脆卜卜嘅薯條,好正。呢間餐廳好貼心,驚客人會太熱氣同滯,特登係burger配一份沙律,要讚一下!呢支就係黑啤,哈哈。 另外個個車打魚柳都ok,不過略嫌魚肉實咗小小,其他都可以接受。我要推介嘅就係呢支apple cider啤酒,有小小嘅啤酒香,又唔苦,好岩d唔係好飲得嘅朋友XD 再過一陣,個Nachos黎啦!呢款,Nachos配上三款醬汁,分別係牛油果醬丶蕃茄醬和酸醬。D Nachos炸到超脆,配上醬汁,好味!我個人最鍾意酸醬,平時買薯片都係揀呢隻味架! 呢間酒吧絕對係岩無論係兩個人定一大班人黎飲野,環境靜靜地,又有電視睇,推介!