2024-01-23 358 瀏覽
朋友,話你知,西灣河有間尚品百好冰室,足足有那家傳味道!今次過去食飯,啲食物質素真係一流!食咗餸的燒牛肩扒,大塊啲,叉落去嘅刻感覺到肉汁「噴射」出嚟,個味道鮮美而且肉質幾嫩,真係食得出師傅下功夫。配上個粟米火腿湯,簡直係滿滿的家庭feel,啖啖粟米,睇得出賣相,飲落去又清又暖笠笠。跟住試咗個麵包紅酒燴牛尾,勁有創意🤹‍♂️!籠包脆卜卜,裏頭個牛尾燴得好軟熟,同埋隱隱約約帶咗點紅酒香,真係個perfect match,泡汁食,味道真係一絕。啲胡蘿蔔同薯仔又煮到啱啱好,口感一流👌。店面嗰邊靚仔淨靚,好有心機,無論阿伯定係青年人,都會鍾意。(最後,記得要留個胃,因為真係食完之後,肚皮都愉快!)下次食火焰燒春雞,期待緊!🍗🔥